Listen: Marvel Cinematic Universe fra værst til bedst

3 minutters læsetid

Ja, metaltrætheden har meldt sig. Flere gange. Men der er også stadig mange fremragende film i det store MCU-univers. Og ja, jeg glæder mig som et lille barn til Endgame.

Her vil jeg liste filmene, de tyve, i forhold til, hvilke film jeg synes er bedst. Jeg har endnu ikke set Captain Marvel, men det gør jeg snart.

Jeg starter med den dårligste og slutter med den bedste. Hver enkelt film får et par ord med på vejen og et antal stjerner fra 1-6.

20: Iron Man 2 (2010). Rodet, kedelig og decideret dårlig. 2 stjerner.

19: Black Panther (2018). Rodet og klichetung film som mange ser som en åbenbaring. For mig hører den til blandt de dårligste af filmene. En kikset blanding mellem Løvernes Konge og en Bond-film. At filmen har gode intentioner, og fine budskaber, gør det ikke til en bedre film når det er så klodset formidlet som her. 2 stjerner.

18: The Incredible Hulk (2008). Lidt glemt film som bestemt er underholdende men også lidt ligegyldig. 3 stjerner.

17: Ant-Man and the Wasp (2018). Ganske hyggelig og velspillet men også for lang og rodet. 3 stjerner.

16: Avengers: Age of Ultron (2015). Overlæsset superheltefilm med gyldne øjeblikke. Desværre er filmens skurk ikke videre spændende, og der er gået for meget Michael ”Transformers” Bay i løjerne. Det er med til at gøre filmen lidt trættende i længden, CGI eller ej. 3 stjerner.

15: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017). Alt for lang, alt for ufokuseret, fede delelementer men en stor skuffelse I forhold til den første guardians-film. 3 stjerner.

14: Thor: The Dark World (2013). Mildt underholdende men også lidt slapt fortalt fortælling. Men jeg er pjattet med Hemsworths take på Thor. 3 stjerner.

13: Doctor Strange (2016). Filmens sidste halvdel og de pragtfulde effekter redder denne film fra at være 100 % ordinær, men nogen god film er det bestemt ikke. Det er ærgerligt, når man ser på potentialet i karakteren. 3 stjerner.

12: Ant-Man (2015). Velspillet lille kupfilm, et fint afbræk fra den store episke fortælling. 4 stjerner.

11: Spider-Man: Homecoming (2017). Forfriskende og underholdende sag, men også hurtigt glemt. 4 stjerner.

10: Thor (2011). Kulørt og velfungerende mix af nordisk mytologi og superhelteaction. 4 stjerner.

9: Iron Man (2008). En fin, men også lidt overvurderet start på hele bølgen. Dens betydning kan dog ikke overvurderes. 4 stjerner.

8: Captain America: Civil War (2016). Gemt i noget, der ligner en Avengers-film, finder vi den stærke afslutning på fortællingen om Steve og Buckys venskab. På mange måder en fin film med en helt overdådig kampscene i en lufthavn og flere andre stærke elementer, men filmen er desværre 25 minutter for lang, og den stikker i for mange retninger. 4 stjerner.

7: Iron Man 3 (2013). Iron Man-serien får ny benzin i form af oktan-Black. Og det er et godt valg af instruktør, for Iron Man 3 er på trods af sine fejltrin en af de mest underholdende og sjove superheltefilm, jeg har set til dato, og er klart den bedste i Iron Man-serien. Og så er kombinationen af Shane Black og Robert Downey Jr. af samme kaliber som et godt glas portvin til en fremragende ost. 5 stjerner.

6: Guardians of the Galaxy (2014). Forrykt underholdende blanding af Star Wars og Star Trek, hvor vi møder nogle af de mere ukendte personer fra Marvel-universet. Men efter denne film er de bestemt ikke ukendte mere, og en ny serie er skabt. 5 stjerner.

5: Avengers: Infinity War (2018). En superhelteensemblefilm der både er morsom, rørende og fyldt med action. Filmen er anelse for lang, og der et par mislyde i den filmiske motor, men i det store hele bliver mainstreamunderholdning ikke meget bedre end det her orgie af effekter og oneliners. 5 stjerner.

4: Thor: Ragnarok (2017). Det burde ikke fungere, men det gør det! Nok den sjoveste af alle Marvel-filmene. 5 stjerner.

3: Captain America: The Winter Soldier (2014). Fremragende opfølger til mesterværket fra 2008. Captain America: The Winter Soldier er en film, der hører til blandt de bedste i superheltegenren og også i sig selv en fantastisk actionfilm tilsat et fint spiondrama-feel. 5 stjerner.

2: Marvel’s The Avengers (2012). The Avengers var den første længe ventede kulmination på Marvels store satsning. Og den holder vand. Faktisk mere end det: Den er en helt forrygende omgang underholdning. 5 stjerner.

1: Captain America: The First Avenger (2011) Denne mesterlige superheltefilm kan få én til at glemme den jammerlige Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull fra 2008, for den gode kaptajn leverer netop den pulpede underholdning, som manden med hatten ellers var garant for. 6 stjerner.

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.