Leder og indhold – 13. marts 2018

1 minuts læsetid

Ja, denne måneds leder bliver af den mere korte og fyndige slags, da undertegnede har pådraget sig en omgang feber med tilhørende snot og hoste. Ikke usædvanligt, årstiden taget i betragtning. Bortset fra, at det ifølge kalenderen nu er forår.

Yeah, right.

Men så kan man jo underholde sig i sin dårligdom med forskellige ting, der handler om folk, der har det værre end én selv.

Mit blik vandrer i dette øjeblik til Stephen Kings The Stand (1979) på min reol, hvilket minder mig om, at første gang jeg læste romanen (i den oprindelige danske oversættelse med titlen Slutspil) røg jeg faktisk ned med en omgang influenza.

Det fik mig nu ikke til at sætte romanen på pause, for hvor ubehageligt influenza end er, så er det jo ingenting i forhold til Kings “Captain Trips”.

Det kunne også være, jeg skulle gense Wolfgang Petersens Outbreak (1995), Steven Soderberghs Contagion (2011) eller måske Neil Marshalls Doomsday (2008).

Eller måske skulle jeg bare tænde for min PlayStation og genspille The Last of Us (2013).

Mulighederne er mange, for sygdom – helst verdensomspændende og apokalyptisk – har været en fast ingrediens i genregryden i mange, mange år.

Også den endnu grasserende zombiegenre (og her er der en genre, der efter min mening gerne snart må tage en lang pause!) er på nogle måder vand på samme mølle.

Sygdom er hvermandseje og på den måde noget, alle kan forholde sig til. Det har forfattere, filmskabere, spilmagere og mange andre naturligvis vidst i mange år.

Så der er nok at lave, mens jeg sidder og ligger her og forsøger at ryste dårligdommen af mig i selskab med Panodil, næsespray, te og tæpper.

Og kom så med det forbandede forår, tak!

Månedens lederskribent er Mogens “Host” Skaaning “Atju” Høegsberg.

Film:
Geostorm (Dean Devlin, 2017)
Los Parecidos (The Similars) (Isaac Ezban, 2015)
The Shape of Water (Guillermo del Toro, 2017)

Filmmusik:
The Cloverfield Paradox (Bear McCreary, 2018)
Follow Me! (John Barry, 1972)
Mary, Queen of Scots (John Barry, 1971)
Videoman (Waveshaper & Robert Parker, 2018)
Walkabout (John Barry, 1971)

Tegneserier:
Justice League – Bog 1: Samling (Geoff Johns & Jim Lee, 2015)

Skriv et svar

Your email address will not be published.