Leder og indhold – 13. januar 2024

2 minutters læsetid

Det drypper udenfor her, hvor jeg sidder og lægger sidste hånd på månedens nummer af Planet Pulp. Ikke fordi det regner (ikke lige nu, i hvert fald), men fordi tøvejret for alvor har fået tag i de ret anselige mængder sne, der blev deponeret her for lidt over en uges tid siden.

Så nej, Fimbulvinteren lader ikke til at være over os alligevel, selvom det af og til kunne føles sådan, når temperaturerne bare faldt og faldt.

Så her på Planet Pulp er der ingen undskyldning – vi skal i gang med endnu et år, hvor vi hver måned den 13. serverer en ny menu, stor eller lille.

Og man kan på sin vis sige, at vi – som nytåret – skyder året i gang med et brag. Hele tre brag, faktisk. For min medredaktør Jacob har leveret anmeldelser af hele tre actionfilm; to fra 1980’erne og en enkelt nyere, fra 2017.

Det er næppe gået vores læseres næse forbi, at der har været en del actionfilmanmeldelser de sidste par år. Det skyldes selvfølgelig, at Jacob har været i gang med at skrive sin bog om actionfilm, som han nu snart er ved at være i mål med.

Arbejdet med bogen har naturligvis betydet, at Jacob har set læssevis af actionfilm, og det har så kastet en lang række anmeldelser af sig.

Denne gang kigger Jacob nærmere på Cobra fra 1986, Action Jackson fra 1988 og The Foreigner fra 2017; en af de sjældne film, hvor Jackie Chan spiller en seriøs rolle, uden klovnerier.

Selv har jeg skrevet om den nye Netflix-film Leave the World Behind, der fint udstiller vores totale afhængighed af elektricitet, TV og internet, og tvinger seeren til at stille sig spørgsmålet om, hvad man egentlig selv ville gøre, hvis der en dag skete en hændelse, der fjernede disse goder.

Det er et spørgsmål, der har fået ekstra aktualitet her i begyndelsen af det nye år, da det kom frem, at de svenske myndigheder nærmest opfordrer befolkningen til at blive preppere. Ja, det er muntre tider, vi lever i.

Sidst, men ikke mindst, har Planet Pulps nyeste skribent, Kasper, skrevet om to bøger – en ny dansk gyserroman og en ældre amerikansk én af slagsen, henholdsvis Natterend af Niels Kjærgaard og The Woods are Dark af Richard Laymon.

Det er jo så bøger, man kan pakke i sin BOB (“Bug Out Bag” – slå det op!) eller lægge ned i beskyttelseskælderen under sit hus sammen med konserves, vand og alle de andre ting, man skal til at lægge til side.

Ja, muntre tider.

Men så længe, der er strøm og internet, skal vi nok sørge for at være på pletten med et nyt nummer af Planet Pulp hver måned den 13. Vi ses i februar!

Månedens lederskribent er Mogens Høegsberg.

Film:
Action Jackson (Craig R. Baxley, 1988)
Cobra (Cobra – Lovens stærke arm) (George P. Cosmatos, 1986)
The Foreigner (Martin Campbell, 2017)
Leave the World Behind (Sam Esmail, 2023)

Bøger:
Natterend (Niels Kjærgaard, 2023)
The Woods Are Dark (Richard Laymon, 1981)

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.