Leder og indhold – 13. april 2018

3 minutters læsetid

Ja, Planet Pulp runder et hjørne i dag – 150 numre er det hermed blevet til med alt godt fra populærkulturens gemmer, fra kult til mainstream, fra sleaze til poleret underholdning.

Da vi første gang gik online med Sleazehound, som vi hed dengang, i november 2005, var der næppe nogle af os, der havde fantasi til at forestille sig, at vi her, 12½ år senere, skulle være vokset til et webzine med snart 2300 anmeldelser og artikler.

Mere specifikt ligger der, inklusive indeværende nummer, i alt 2275 anmeldelser og artikler på sitet.

Det gør i al beskedenhed Planet PulpThe Site Formerly Known as Sleazehound – til ét af de største sites i Danmark for genrerelateret indhold.

Der er sket meget gennem de forgangne 12½ år, hvoraf en del kan læses i den leder, vi skrev, da vi i november 2015 fejrede vores 10-års fødselsdag med nr. 121. Fra de tekniske aspekter til vores evner til at formidle – der er sket store udviklinger på begge fronter og flere til.

På med tropehjelmen!

Pas på! Jeg kan se en Bruno Mattei-film, der ligger i græsset. De kan være meget farlige!
Pas på! Jeg kan se en Bruno Mattei-film, der ligger i græsset. De kan være meget farlige!

Men meget er naturligvis blevet ved det samme: Det vigtigste er, vi fortsat brænder for at skrive om alle de genrer, som de finere kredse på kulturparnasset ofte ynder at rynke på næsen af. Det er SJOVT, det her!

Anmeldere er kommet og gået, redaktionen er reduceret og igen forøget, men entusiasmen er intakt, og det rigtig fede er, at vi aldrig nogensinde bliver færdige.

Der vil altid være en snusket, støvet eller af andre grunde bare uoplyst krog i genre-verdenens store spøgelseshus, som vi ikke er nået ud i endnu.

På den måde er det også altid lidt af en opdagelsesrejse – naturligvis af den klassiske H. Rider Haggard-variant med tropehjelm og hele molevitten – at afsøge den enorme verden af genrefilm, -bøger, -spil og meget andet, som vi elsker.

Der er meget skidt derude, det skal guderne vide, men der er også rigtig mange perler!

Ambitionerne

I'm working on it! I'm working on it!
I’m working on it! I’m working on it!

Entusiasmen betyder også, at Planet Pulp fortsat er – og bliver ved med at være – et fuldstændig ukommercielt foretagende.

I kommer aldrig til at opleve bannerreklamer eller andet lort her, og det er vi stolte af. Det gør os hverken rige eller sågar bare udgiftsdækkede, men det er alt sammen en del af den pågående kærlighedsaffære, vi her på Planet Pulp har med de genrer og medier, vi dækker.

Gennem tiden har vi også haft ambitioner om at udvide den måde, vi dækker vores stofområder på, med andre medier – podcast og video. Det er endnu blevet ved drømmen, men lur mig, om det ikke bliver til virkelighed før eller siden.

Til gengæld kan vi mane enhver tvivl, der måtte være om vores lovede fysiske nummer, i jorden. Vi arbejder på sagen, og uden at jeg vil sætte præcis dato på, kan jeg sige, at meget tyder på, at det kommer i år.

Keep on truckin’!

På den måde kan det godt være, at vi her på Planet Pulp ikke opererer med lynets hast. Det er der mange grunde til, ikke mindst at alle os, der udgør redaktionen, nu er blevet familiefædre og fast arbejdende.

Det er helt tydeligt gået ud over den mængde anmeldelser og artikler, der kommer i hvert nummer, ligesom det sætter en grænse for, hvor meget tid der er til at lave podcasts, videoer, fysiske magasiner og meget andet.

Ikke desto mindre er Planet Pulp lidt ligesom som K-Billy’s Super Sounds of the Seventies i Reservoir Dogs (eller måske lastbilen i Spielbergs Duel) – we just keep on truckin’!

When the stars are right

When the stars are right...
When the stars are right…

Så selvom vi ofte har fingrene syltet ind i genre-snavs fra forgangne årtier, lige så vel som det aktuelle, så kigger vi også mod fremtiden: Det fysiske nummer er på vej, podcasts og videoer skal nok følge før eller siden, og det samme skal nr. 200 – selvom juni 2023 på nuværende tidspunkt virker meget langt væk.

Inden da skal vi da også lige nå at fejre 15-års fødselsdag – en begivenhed, vi allerede så småt er i gang med at planlægge fejringen af.

Ja, der er masser af planer, som I nok skal blive indviet i – when the stars are right.

Og nu, uden yderligere besyngelse af vores egne fortræffeligheder: Denne måneds nummer! Vi ses til maj!

Månedens lederskribent er Mogens Høegsberg.

Film:
Murder on the Orient Express (Kenneth Branagh, 2017)
QEDA (Man Divided) (Max Kestner, 2017)
Wonder Woman (Patty Jenkins, 2017)

Filmmusik:
Black Panther (Ludwig Göransson, 2018)
Max and Me (Mark McKenzie, 2018)
Tomb Raider (Tom Holkenborg, 2018)

Bøger
Crimson Orgy (Austin Williams, 2008)
Everything is Permitted – The Making of Naked Lunch (red. Ira Silverberg, 1992)
Syzygy (Frederik Pohl, 1982)

Tegneserier
The Walking Dead 29: Lines We Cross (Robert Kirkman & Charlie Adlard, 2018)

2 Comments

  1. Jeg har været med hele vejen siden Sleazehound, og stort tillykke med de 150 numre og de mange artikler og anmeldelser. God vind fremover. xD

Skriv et svar

Your email address will not be published.