Larry DiTillio er død

1 minuts læsetid

Med let forsinkelse kan vi med tristhed meddele, at Larry DiTillio er død, 71 år gammel. “Larry hvem?” er der måske mange, der vil være fristet til at spørge. Men ikke fans af Chaosiums Call of Cthulhu-rollespil.

For selvom DiTillios output til CoC var relativt begrænset, vil fans af rollespillet for altid huske ham som hovedforfatteren bag mastodontkampagnen Masks of Nyarlathotep, der første gang udkom i 1984, og som Chaosium senest har udgivet i en ny, ekstremt flot udgave i 2018.

DiTillio begyndte sin karriere som forfatter indenfor film og tv i 1970’erne, men DiTillio var også gamer og i starten af 1980’erne blev han ansat af forlaget Flying Buffalo. Her skrev han bl.a. The Isle of Darksmoke, der var forlagets sidste supplement til systemet Tunnels & Trolls og Citybook I, der var et generisk supplement, tænkt som en inspirationskilde for spilledere.

På dette let gnidrede screen grab kan man i baggrunden se DiTillios kærlighed til spil. Her ses bl.a. Battlecars og Battlebikes foruden rollespillet Chill og et stort Call of Cthulhu-boks-sæt.
På dette let gnidrede screen grab kan man i baggrunden se DiTillios kærlighed til spil. Her ses bl.a. Battlecars og Battlebikes foruden rollespillet Chill og et stort Call of Cthulhu-boks-sæt.

Efter ansættelsen hos Flying Buffalo ophørte, flyttede DiTillio til Los Angeles for at genoptage karrieren indenfor film og tv. Samtidig blev DiTillio kontaktet af Steve Perrin fra Chaosium, der bad DiTillio om at komme på en idé til et CoC-scenarie.

Egentlig var DiTillio ikke så opsat på idéen. Han har udtalt, at han ikke var så vild med Lovecraft, men til sidst accepterede han alligevel tilbuddet. Otte måneder og 400 manuskriptsider senere (alt skrevet på gammel IMB-skrivemaskine) lå råmanuskriptet til Masks of Nyarlathotep klar, og resten er – som man siger – historie.

Vi skal nok komme til at berøre Masks of Nyarlathotep her på Planet Pulp ved en senere lejlighed, så for nu lader vi kampagnen ligge. Blot vil jeg sige, at DiTillio med Masks skrev sig ind i rollespilshistorien med store bogstaver. Kampagnen er uendelig berømt og elsket – og mange gange kåret som ét af de bedste rollespilssupplementer, der nogensinde er skrevet. Er man yderligere nysgerrig på DiTillios arbejde med Masks of Nyarlathotep, kan jeg foreslå at læse dette fine interview fra 2010 på The Escapist.

Fra midten af 1980’erne og frem arbejdede DiTillio fast inden for tv, hvor han bl.a. skrev de fleste episoder af He-Man and the Masters of the Universe (1983-85). Siden fulgte masser af andre tv-serier, hvoraf den bedste kendte nok er Babylon 5 (1994-98), hvor DiTillio foruden at være ansvarshavende story editor også skrev i alt syv afsnit.

DiTillio døde af Parkinsons sygdom den 15. marts i en alder af 71 år.

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.