Into the Noise

3 minutters læsetid
Into the Noise

Der er bands og personer i musikbranchen, der bedst beskrives som fænomener. Canadiske Thor er helt sikkert et perleeksempel på dette. Siden gruppen blev dannet tilbage i 70’erne, har den gennemlevet utallige udskiftninger.

Kun to ting er forblevet permanente i en karriere, der strækker sig over omtrent et dusin pladeudgivelser. Det er for det første en dedikeret kærlighed til pompøs, sværdsvingende power metal, og for det andet frontmanden med det yndige kunstnernavn Jon Mikl Thor.

Med en karriere der kunne være blevet en del af Spinal Tap-universet, er Jon Thor en ener i canadisk musik. Hans vej mod stjernerne begyndte som succesfuld bodybuilder, der førte ham videre ind i den amerikanske fribryderbranche, hvor han for alvor overtog sit alter ego som Thor “The God of Thunder” – et navn han vel at mærke allerede havde brugt som bodybuilder, men det var først som bryder, det for alvor kom til sin ret.

I sit forsøg på at slå igennem viste musikbranchen sig på en eller anden måde at være vejen frem, og det har resulteret i, at gruppen Thor med stor uregelmæssighed har udsendt et nyt album i ny og næ.

Komplet latterligt

Into the Noise er således bandets seneste udspil, udsendt i begyndelsen af 2008 på det canadiske punklabel Sudden Death Records. At de har kastet deres kærlighed over Thor må vel mest af alt skyldes lokalpatriotisme, for der er næppe nogen, der ved sine fulde fem vil mene, at der ligger et hitpotentiale i Into the Noise, der er et studie i klichéer og tåbeligt macho-rock.

Man kunne faktisk gå så langt som at sige, at Thors nyeste album er komplet latterligt, men på den anden side kan man ikke komme uden om, at de nu siden 1970 – med albummet Keep the Dogs Away – har produceret præcis det, de leverer på Into the Noise og det endda uden så meget som at blinke.

Vi taler som sagt her om power metal, som man lavede det i 70’erne, tilsat en solid dosis barbar-fetichisme eller fantasy-/vikingeromantik. Ganske vist er lyden måske lidt tungere, og der er gjort flittigt brug af digitale effekter på Into the Noise, men ser man bort fra det, kunne albummet være produceret i ’76. Det er musik, der trækker på metallens rødder, uden så meget som at føje et gran af nytænkning til. Bands som Virgin Steel eller eksempelvis Manowar er nyskabende genier i forhold til dette.

Death match

Omvendt må man ikke være blind for, at hvis det er hårdtpumpet barbarrock, du er ude efter, med en forsanger, der i en stor del af sangene synger med påtaget “sej” stemme til tunge Iron Maidenske galloprytmer, er Thor lige sagen. Sangtitler på Into the Noise som “Berserker” (nr. 3), “No Guts No Glory” (nr. 9) eller “Escape Or Die” (nr. 10) siger næsten alt. For at der ikke skal være tvivl, kan et lille tekstuddrag fra “Thor’s Revenge” (nr. 1) nok skære det ud i pap:

Death match, death match
Only one can win
Death match, death match
I will be the Champion!

Man kunne kalde Into the Noise det perfekte soundtrack til en aften med Conan, langt nakkehår og billig dåseøl, men når man er færdig med at grine, er det faktisk lidt trist, for tænk at der rent faktisk er folk, der har brugt tid på at indspille og producere det her bras.

Skrækkelig tundrarock

Helt sikkert – Into the Noise er et album, der nok skal kunne fremkalde nogle minutters underholdning, for power metal bliver sgu ikke mere latterligt end det her, men så vil jeg anbefale, man bare finder Thors videoer på YouTube. Into the Noise er en skrækkelig omgang tundrarock, men lidt sjovt er det nu alligevel.

Into the Noise er venligst stillet til rådighed af Sudden Death Records.

Nummerliste:
1. Thor’s Revenge (Crawford, Price)(4:03)
2. Evil Twin (Crawford, Granquist, Price)(4:20)
3. Berserker (Price)(3:10)
4. Into the Noise (Kischnick, Thor)(2:56)
5. Warrior’s Reprise (Kischnick)(2:18)
6. Fight for You (Plume, Thor)(2:23)
7. Sound King (Kischnick)(3:09)
8. If Tomorrow Never Comes (Kischnick, Thor)(4:04)
9. No Guts No Glory (Kischnick)(3:13)
10. Escape or Die (Kischnick, Thor)(3:05)
11. Back for More (Frith, Riddle, Thor)(3:59)
12. TLB (Price)(1:56)

Total spilletid: 37:16

1 stjerne
Titel: Into the Noise
Kunstner: Thor
Produceret af: Jon Mikl Thor
Udgivet: 2008
Label: Sudden Death Records & Fanthom Records

Anmeldt i nr. 29 | 13/03/2008

Skriv et svar

Your email address will not be published.