Indiana Jones 5 – rygterne der bare ikke vil dø

1 minuts læsetid

Rygter om en femte Indiana Jones-film har floreret stort set siden premieren på Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull for nu mere end syv år siden.

Tidligere i år gik rygterne på, at Disney – der overtog Indiana Jones-franchisen sammen med Star Wars – havde kig på Chris Pratt til at overtage rollen, og nu dukker Indiana Jones 5-rygterne op igen.

Det sker til dels på baggrund af en joke, Steven Spielberg lavede i forbindelse med PR-arbejdet for Bridge of Spies, hvor han jokede med, at Tom Hanks og Harrison Ford nu står lige i forhold til, hvor mange film de har lavet med Spielberg.

“Now I’ll probably do an Indy 5 with Harrison, [so] it’ll be five for Harrison, four for Tom… I’ve got to make another with Tom, that’ll be be five for Tom, five for Harrison. And I think I’m going to leapfrog that way for the rest of my career.”

Selvom Spielbergs kommentar, sådan som jeg læser den, mest af alt er en vittighed, fik det selvfølgelig straks rygtemøllen til at køre igen.

Indtil videre sidder hatten stadig på hovedet af Harrison Ford, men hvor længe kan den blive ved med det?
Indtil videre sidder hatten stadig på hovedet af Harrison Ford, men hvor længe kan den blive ved med det?

Samtidig har producer Frank Marshall båret ved til bålet, da han til Total Film for nyligt udtalte, at der ikke på nuværende tidspunkt er planer om at recaste rollen som Indiana Jones.

Marshall sagde dog også, at der ikke på nuværende tidspunkt er konkrete planer for en ny Indiana Jones-film, men at “at some point we’ll sit down” (underforstået: for at tale om sagen).

Marshall sagde videre: “We’re not doing the Bond thing where we’re going to call somebody else Indiana Jones… we have to figure this out.”

Harrison Ford fyldte 73 år i juli, så mon ikke snart det er sidste udkald, hvis Ford skal gentage rollen som Indiana Jones? Og mon ikke også Marshalls kommer til at tage sin påstand om, at de ikke vil recaste rollen, op til genovervejelse den dag, Ford er for gammel.

I hvert fald vil Disney næppe lade Indiana Jones-serien dø, når den nuværende titelrolleindehaver bliver for gammel til den.

Men altså: Intet konkret nyt om Indiana Jones 5.

Og på den måde kan rygtemøllen køre videre længe…

Kilder: Cinemablend, Dark Horizons

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.