III: In The Eyes of Fire

3 minutters læsetid
III: In The Eyes of Fire

Med deres tredje album har Unearth nu bevist, at de er en gruppe som er kommet for at blive. Med en lyd der fortsat bliver mere sikker og bevidst, har gruppen begået et særdeles solidt album som utvivlsomt er en værdig opfølger til deres populære Oncoming Storm fra 2004. Kvintetten fra Boston viser på III: In The Eyes of Fire, at de ikke udelukkende er påhæng på post-hardcore bølgen, men at de også nu er med blandt stilens store navne.

En anelse monotoni

Med lige dele nostalgisk bagage, old school-attitude og progressivt metal i blodet, sparker III: In The Eyes of Fire stort set røv fra første til sidste nummer. Men også kun stort set, for i løbet af pladens 11 skæringer begynder der at snige sig en anelse monotoni ind i musikken.

På trods af at de to guitarister Ken Susi og Buz McGrath kæmper for at variere de grundlæggende ens numre, lykkes det ikke helt. Forsanger Trevor Phipps bidrager heller ikke med store afvekslinger, men leverer klassisk hardcore, som det bør og skal lyde, men en anelse impulsivitet og uventet originalitet ville have været et friskt pust.

III: In The Eyes of Fire åbner for fulde sejl og brager af sted med 200 km/t, men et eller andet sted undervejs taber man gruppen. Det er umuligt at sætte finger på, hvor og hvornår det sker, for lytter man til pladens numre enkeltvis, er de alle stærke tracks, der tydeligvis kommer fra hjertet. Som helhed fungerer det bare ikke perfekt, hvilket er synd og skam.

Det betyder dog ikke, at III: In The Eyes of Fire er et dårligt album. Det er alt andet end dårligt, og alle hardcorefans bør give Unearth en chance. Er man sympatisk stemt overfor gruppen efter at have hørt det første nummer, “This Glorious Nightmare”, vil hele albummet utvivlsomt være værd at investere i.

Amerikansk til fingerspidserne

Unearth er måske ikke specielt originale eller nyskabende, men de har forstået recepten på effektiv musik. Den hæse vokal såvel som de korte, hysteriske guitarsoloer demonstrerer det glimrende crossover mellem metal og vintage hardcore, som næsten kun amerikanske bands kan gøre det. Unearth er vitterligt et amerikansk band til fingerspidserne, og der er ikke meget europæisk feel over musikken. Det kan da derfor heller ikke overraske, at de er blevet sammenlignet med bands som Poison the Well og The Black Dahlia Murder, hvilket jo viser, at Unearth ikke kan være helt forkert på den.

Skal man pege på et konkret kritikpunkt må det nok være, at Terry Dates produktion lyder en smule flad. Der er helt generelt ikke dybde nok i lyden, men navnlig trommerne lyder lidt tamme. Her ville det have klædt musikken hvis de var blevet bragt længere frem i forgrunden, og dermed måske nedtonet den lidt ensidige fokusering på samspillet mellem guitar og vokal. Nogen katastrofe er det dog ikke, men lidt generende og utvivlsomt noget, man vil lægge mærke til.

Smagløst og charmerende cover

Alt i alt er Unearths III: In The Eyes of Fire en særdeles sympatisk og solid plade, der gør næsten alt rigtigt. Den brager igennem i første halvdel, men så taber gruppen pusten og numrene begynder at gentage sig selv. Det bør dog ikke afholde én fra at lytte til pladen, eller måske endda anskaffe sig albummet, for Unearth rykker mere end så mange andre bands, og der er nok kun et par numre på pladen som er decideret kedelige.

Giv de fem gutter fra Boston en chance. Smid skiven i anlægget og lyt til lidt uforfalsket hardcore-vrede. Mens du gør det, kan du så også glæde dig over det usædvanligt smagløse, charmerende og usandsynligt old school-cover, som Unearth har fundet frem til. I selskab med økser og kranier, kan det jo aldrig gå helt galt.

III: In The Eyes of Fire er venligst stillet til rådighed af Target Distribution.

Nummerliste:
1. This Glorious Nightmare (Phipps, Unearth) (4:21)
2. Giles (Phipps, Unearth) (3:57)
3. March of the Mutes (Phipps, Unearth) (4:02)
4. Sanctity of Brothers (Phipps, Unearth) (3:28)
5. The Devil Has Risen (Phipps, Unearth) (3:21)
6. This Time Was Mine (Phipps, Unearth) (4:10)
7. Unstoppable (Phipps, Unearth) (5:05)
8. So It Goes (Justian, Maggard, Phipps) (5:02)
9. Impostors Kingdom (Phipps, Unearth) (3:23)
10. Bled Dry (Phipps, Susi, Unearth) (3:55)
10. Big Bear And the Hour of Chaos (Phipps, Unearth) (3:09)

Total spilletid: 43:59

4 stjerner
Titel: III: In The Eyes of Fire
Kunstner: Unearth
Produceret af: Terry Date
Udgivet: 2006
Label: Metal Blade

Anmeldt i nr. 12 | 13/10/2006

Skriv et svar

Your email address will not be published.