Husk at lege med dit legetøj

1 minuts læsetid

Jeg har haft fingrene i meget legetøj og været samler af en masse legetøj.

Star Wars-figurer, He-Man og co., Lego, Playmobil osv. Men der er ingen tvivl om, hvilket ”legetøjs-brand” der var mit foretrukne: Action Force, i den store verden kendt som G. I. Joe.

Jeg kan slet ikke holde tal på alle de timer, jeg har brugt med de herlige militærfigurer og -maskiner. Og jeg kan slet ikke overskue, hvor mange penge mine forældre har brugt på det.

I slutningen af 80’erne og starten af 90’erne i Sønderjylland var Action Force the shit hos mig og min lillebror – og hos en håndfuld venner. De var med i haven, i badet, på ferie og mange andre steder. Jeg husker blandt andet en storslået juleferie, hvor min lillebror og jeg ”spillede” handlingen i Kadavermarch med Action Force-figurerne som både helte og zombier. Mageløst.

I dag samler mange ”gamle” nørder på legetøj som noget, der er fedt at have stående på hylden. Og fred være med det. For mig handler legetøj dog om at blive leget med. Derfor blev jeg så glad, da vi for et par år siden besøgte mine forældre, som i deres kælder har gemt det meste af min lillebrors og mit gamle legetøj. Heriblandt en stor samling Action Force.

Samlingen er bestemt ikke i mint condition. Man kan se at det er blevet leget med. Og da min store søn så det, var han også solgt. Så gennem de sidste par år har vi fragtet mere og mere Action Force med til Skødstrup. Og når min nevø bliver stor nok, er mit håb så, at vi kan fragte det videre til Rødovre hvor han har sin base.

For, som vi også lærte det i de fremragende Toy Story-film, handler det om, at legetøj skal leges med.

På billederne ses små udsnit af de figurer, som mig og sønnen leger med.

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.