Gys, Mathias og zombier: Sæt kryds i kalenderen den 7. marts

1 minuts læsetid

”Forbered dig på en veritabel nærdøds oplevelse, når vi i samarbejde med Fantasy Fabrikken og The Ferrymen Halloween Entertainment, i aftenens anledning slipper det gysende, gotiske og groteske løs i Øst for Paradis’ gamle bygninger.” Sådan lyder det på hjemmesiden for Århundredets Festival, når man kigger på programmet for den 7. marts.

Ja, man må sige at det lyder spændende. Faktisk rigtig spændende. Så vi sætter et stort blodigt kryds i kalenderen lørdag den 7. marts kl. 19.00-22.15, hvor Århundredets Festival giver os gys og gru i spandevis.

Planet Pulp er vi naturligvis glade for horrorgenren. Det ligger i vores DNA. Og vi er også glade for klassiske monstre som varulven, mumien, vampyren og zombien.

Der er bare det med de monstre, at man i perioder godt kan blive lidt trætte af dem, hvis de overeksponeres som var de rockstjerner. Det er sket mange gange for vampyren, og over de sidste 10 år er zombien hoppet op fra rendestenen og er blevet mainstream.

Det kan gøre to ting: de mister farligheden, og man bliver træt af dem. Heldigvis er der stadig nogle værker, der holder zombiefanen højt, og her tænker jeg naturligvis på både tegneserie- og tv-udgaven af The Walking Dead: Hvis de formår at holde den høje kvalitet, bliver jeg aldrig helt træt af zombien som monster. Du kan som inspiration læse vores baggrundsartikel her.

Du vil kunne opleve et foredrag med Mathias Clasen den aften, og det kan vi anbefale på det varmeste: Udover at Mathias ved meget om horrorgenren og har mange spændende teorier, er han også en meget dygtig formidler. Du kan læse meget mere om Mathias og hans skriverier her.

Og da aftenen slutter med følgende, kan man da kun blive glad:

”Vi følger op på foredraget med en fremvisning af zombiefilmen over dem alle, Night of The Living Dead. Hold fast på liv og lemmer, og sæt dig til rette i sædet til en aften i frygten og urmenneskets tegn. ”

Læs mere om arrangementet her: http://www.aarhundredetsfestival.dk/program/loerdag-7-3/vidensbif-zombierne-kommer!-1511-514.aspx

Og læs også vores anmeldelse af Night of the Living Dead.

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.