Godt nyt for fans af weird fiction

1 minuts læsetid

Det lille men betydningsfulde horror- og weird fiction-forlag Fedogan & Bremer, med nyt hjemsted i Nampa, Idaho, har netop annonceret, at de er genopstået fra deres dvale.

Forlaget, der blev dannet af de to studiekammerater Philip Rahman og Dennis Weiler, debuterede i 1987 og tog sit navn efter de to stifteres øgenavne. Deres første udgivelse var en oplæsning af udvalgte digte fra H. P. Lovecrafts cyklus af sonetter The Fungi From Yuggoth (1929-30), udsendt på kassettebånd. Det blev startskuddet på en lang række fine udgivelser, der helt bevidst lagde sig i det spor, som forlaget og forbilledet Arkham House fulgte frem til slutningen af 60’erne, før August Derleths død i 1971.

Fedogan & Bremer specialiserede sig dermed i materiale, der har rod i kredsen af forfattere omkring Lovecraft og senere ligesindede. Det vil især sige forfattere, der udnyttede pulpmagasinerne som platform for udgivelse af genrefortællinger, der havde vanskeligt ved at finde udgivelse på ”seriøse” forlag.

Fedogan & Bremer profiterede tidligt på venskabet mellem Philip Rahman, forlagets ene stifter, og Donald Wandrei, der ragede uklar med Arkham House efter Derleths død. Fedogan & Bremer fik på den måde mulighed for at udgive gammelt guld, som Arkham House aldrig havde fået færdiggjort. Og det var præcis det, de fortsatte med gennem de følgende år, hvor de udsendte en række fine antologier. Fedogan & Bremer og Arkham House indgik i øvrigt hurtigt et nært samarbejde.
I 2006 stoppede Fedogan & Bremer deres udgivelsesaktiviteter, fordi Philip Rahman blev syg. Det kastede forlaget ud i en usikker fremtid, og i sommeren 2011 døde Rahman af sin sygdom. Forlagets eksistens virkede dermed afsluttet, men sådan skulle det ikke gå.

Lykkeligvis er det nu blevet bekendtgjort, at det lille forlag har brugt tiden efter Rahmans død på at omorganisere virksomheden. De skulle nu være parate til at fortsætte der, hvor de slap. Fedogan & Bremer lover en række spændende projekter samt udgivelsen af gamle projekter, der aldrig nåede at blive udsendt. Det tegner godt og fans af oprindelig weird fiction bør gøre sig selv den tjeneste at holde øje med forlagets hjemmeside i de kommende måneder.

Se forlagets site her:
http://www.fedoganandbremer.com/

Skriv et svar

Your email address will not be published.