NN
Ingen kommentarer

Gemini 2: Veje mellem verdener

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Gemini 2: Veje mellem verdenerAnden del af Finderup/Munkholts fantasyserie til børn og unge byder igen på mystik, gusten uhygge og fantastiske illustrationer. Fordybelse i de stærke karakterer, den gennemtænkte idé og den visuelle stil får her cementeret seriens klassikerpotentiale.

Gemini 2: Veje mellem verdener er anden del af serien Gemini og fortsætter, hvor første bind slap.

Aike og Veronika

De to piger Aike og Veronika har byttet liv uden deres viden og er nu fanget i hver deres forkerte verden. Det er lykkedes de to piger at udveksle deres fødselsdagsgaver (henholdsvis et energi-armbånd og et sæt magiske kort), da de fik kontakt ved Muren, og de må nu forsøge at lære at få magi ud af disse ting inden de som aftalt mødes ved Muren igen.

I Tusmørkely har Aike muligvis fundet en ven i sangeren Dante, der stammer fra Solsiden – dog gør hans opførsel hende mistænksom. Veronika derimod er tæt på at afsløres af Aikes lillebror i Solsiden, der kun tiltaler hende ”Forkerte Veronika”. Dante og Aike vil hjælpe hinanden med at komme hjem til Solsiden, og Dante fører hende til Bogkrypten – en slags bibliotek, der indeholder glemte menneskers livshistorier. Her møder Aike kryptens vogter, Wilmer Bail, og får andre mystiske oplevelser.

Veronika får ved hjælp af magi kontakt til en dreng, der beder om hjælp. Men får uheldigvis og uvidende sat ham i en fælde, skabt af en mystisk organisation kaldet Frie Fugle og møder desuden nogle ligesindede, der måske kan hjælpe.

Super fantasy

Emnerne i denne anden del af serien er fortsat de samme som i den første. Der bygges dog langsomt mere kød på de to hovedpersoner, den mystiske opdeling af de to verdener og den generelt gustne stemning. Det er fortsat den gode, klassiske fantasyhistorie om det gode og det onde, der i fokus.

Lars Gabels smukke og dystre illustrationer er igen i top og understreger den utrygge situation for pigerne. Hvor første bog måtte koncentrere sig om en introduktion til handlingen og de to verdener, er der her i anden del plads til yderligere lag og detaljer i historiens visuelle del. Plottet er fortsat gedigent og gennemtænkt fra Finderup og Munkholts side og gør foreløbigt serien til en lovende klassiker i fantasygenren indenfor børne- og ungdomsbøger.

Gemini 2: Veje mellem verdener er venligst stillet til rådighed af Gyldendal.

5 stjerner

Titel: Gemini 2: Veje mellem verdener
Forfatter: Mette Finderup & Thomas Munkholt
Illustrator: Lars Gabel
Forlag, år: Gyldendal, 2011
Sideantal: 96
Format: Hardcover

Anmeldt af: Heidi Tvedegaard Lund | 13/06/2011

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.