Found footage

1 minuts læsetid

Genrebetegnelse for film, der helt eller delvist præsenteres som om, de er sammensat af billedmateriale (“footage”), der i ordets bogstaveligste forstand er ”fundet” og altså ikke indhentet på konventionel vis. Typisk præsenteres baggrunden som om, at de, der har optaget materialet, er forsvundet sporløst, er døde eller lignende. Hermed adskiller genren sig fra mockumentary-genren, der nok kan være æstetisk beslægtet med found footage-genren, men som altså ikke postulerer, at materialet er “fundet”.

Som et resultat af billedmaterialets postulerede ophav, er film i genren typisk karakteriseret ved enten at illudere amatørvideoer, dokumentarisk eller semidokumentarisk materiale. Ét af de ældste eksempler på genren er Cannibal Holocaust (1980), der pakker det fundne billedmateriale ind i en rammehistorie, der selv tilhører mockumentary-genren. Den bedst kendte film inden for found footage-genren er formentlig The Blair Witch Project (1999), og af nyere eksempler kan nævnes Paranormal Activity (2007) og Cloverfield (2008).

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.