Mogens Høegsberg
Ingen kommentarer

Filmmusikfredag: John Powell komponerer musik til Han Solo-filmen

Decrease Font Size Increase Font Size Tekst Print denne side

Den britiske komponist bliver den blot tredje til at komponere musik til en Star Wars-film.

For bare fjorten dage siden funderede jeg i et blogindlæg over, hvem der mon skulle levere musikken til den kommende Han Solo-film.

Svaret endte med at komme tidligere, end jeg regnede med, og det blev også et andet navn, end jeg havde forventet.

I en pressemeddelelse, der blev udsendt for to dage siden, blev det afsløret, at det bliver John Powell, der skal komponere musikken.

Den 53-årige britiske komponist har en lang række store projekter bag sig, bl.a. komponerede han musikken til de tre første film i Bourne-serien (2002, 2004, 2007) samt den seneste, Jason Bourne (2016), og i 2006 leverede han et fremragende score til den ellers lunkne X-Men: The Last Stand.

Derudover har Powell komponeret musik til en lang række animerede film, herunder de to How to Train Your Dragon-film (2010, 2014).

Powell begyndte sin Hollywood-karriere hos Hans Zimmer, men har siden skabt en imponerende karriere for sig selv, hvor han også er brudt fri af den stil, der prægede og præger mange af de komponister, der har trådt deres barnesko under Zimmers vinger.

Powell er et virkeligt spændende valg til at komponere musikken til Han Solo-filmen. Hans Bourne-scores – foruden også musikken til Paycheck (2003) – demonstrerer hans evner til på effektiv vis at sammensmelte symfonisk musik med electronica, mens hans X-Men-score var et næsten hundrede procent symfonisk powerhouse af et score.

Ifølge pressemeddelelsen vil musikken til Han Solo-filmen blive komponeret i samme stil som de originale Star Wars-film, men vil fastholde Powells egen stemme.

Powell bliver den kun tredje komponist til at tackle en Star Wars-film efter John Williams’ indtil videre syv Star Wars-scores og Michael Giacchinos ene (Rogue One, 2016).

Jeg er slet ikke i tvivl om, at Powell er i stand til at levere, og jeg glæder mig enormt til at høre, hvad Powell finder på! Godt gået, LucasFilm!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *