Desplat skriver musik til ’Star Wars: Rogue One’

1 minuts læsetid

I et fransk radioprogram afslørede den franske komponist Alexandre Desplat (f. 1961), at han skal komponere musikken til den første af Disneys planlagte Star Wars-spinoff-film.

Nyheden kommer i kølvandet på en stribe andre Star Wars-relaterede nyheder, bl.a. at Star Wars Episode VIII får premiere 26. maj 2017, blot halvandet år efter J.J. Abrams The Force Awakens, der rammer biograferne 17. december i år, og at den første spin-off-film får titlen Rogue One.

Det har længe ligget fast, at Rogue One skal instrueres af Gareth Edwards (Monsters, Godzilla), men ingen har vidst noget om, hvad planerne var for filmens score – ville John Williams også træde til på de forskellige spin-offs, eller ville Williams udelukkende være at finde på ”hovedserien”, altså episode 7-9?

Nu ved vi, at sidstnævnte er tilfældet. Desplat, der sidste år leverede et forrygende score til Gareth Edwards’ Godzilla, træder til som komponist. Og når det nu ikke blev John Williams, er Desplat et fantastisk valg.

Desplat har gennem de sidste 10-15 år vist sig som en særdeles alsidig komponist, der har leveret succesfulde scores til alt fra små dramaer (Girl With a Pearl Earring, The Painted Veil) til fantasy (The Golden Compass, Harry Potter and the Deathly Hallows), spændings- og actionfilm (Hostage, Firewall) og store, larmende effektbrag (Godzilla).

Desplat, der vandt en Oscar ved årets uddeling for scoret til The Grand Budapest Hotel, leverer intelligent, velkomponeret filmmusik, og er uden tvivl én af de dygtigste komponister, der arbejder i Hollywood i dag.

Der er en række andre komponister, jeg gerne så få en chance indenfor Star Wars-universet (bl.a. Michael Giacchino), og da Disney formentlig har tænkt sig at producere en lang række spinoffs er der da også mulighed for, at vi får andre komponister på banen.

Hvis I læsere har nogle bud på, hvilke komponister, der burde have chancen, så skriv en kommentar herunder! Vi glæder os til at høre jeres bud!

Kilde:
Film Music Reporter

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.