Del Toro instruerer ikke The Hobbit!

1 minuts læsetid

1. juni 2010

Søndag meddelte Guillermo del Toro, at han ikke som planlagt kommer til at stå i spidsen for de to The Hobbit-film. Del Toro har ellers brugt indtil videre to år på projektet – foruden design har han bl.a. været med til at skrive manuskripterne til de to film sammen med Peter Jackson, Fran Walsh og Philippa Boyens. Manuskripterne færdiggøres inden for de nærmeste måneder.

Årsagen til at del Toro trækker sig fra projektet er, at de to film endnu ikke har fået grønt lys fra New Line og MGM på grund af sidstnævntes alvorlige økonomiske problemer. MGM, der ejer rettighederne til The Hobbit, satte sig selv til salg i november, men et salg er ikke gennemført endnu, og på nuværende tidspunkt er det usikkert, om det kommer til at ske, eller om studiet må erklæres konkurs.

Den langstrakte proces har betydet, at producenterne endnu ikke kan sætte en dato på, hvornår optagelserne på The Hobbit kan begynde, og det er denne situation, der har tvunget del Toro til at trække sig som instruktør, selv om han fortsat vil være involveret i at færdiggøre manuskripterne.

Websitet Deadline rapporterer desuden, at Peter Jackson IKKE kommer til at træde i del Toros sted, men at han, New Line og Warner (som er involveret som distributør) nu vil sætte sig sammen og finde en ny instruktør til projektet.

Kilder:
Dark Horizons
Variety
Deadline

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.