Darabont laver zombieserie

1 minuts læsetid

The Walking Dead

Flere medier rapporterer, at Robert Kirkmans fremragende zombietegneserie The Walking Dead nu bliver en TV-serie. Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Mist) er tilknyttet som både forfatter og instruktør – velsagtens kun af pilotafsnittet – mens Gale Anne Hurd (producer af bl.a. Terminator, Aliens, Terminator 2) er tilknyttet som executive producer.

Ifølge en talsmand for kabel-TV-stationen AMC vil serien bibeholde tonen fra Kirkmans tegneserie. Idet AMC ikke er et ‘network’, men altså kabel-TV i stil med HBO, betyder det forhåbentlig, at serien både ikke behøver nedtone hverken vold eller sprog. I givet fald kunne The Walking Dead gå hen og blive et meget interessant bekendtskab.

I øvrigt skal det lige nævnes, at det var Darabont og Hurd, der pitchede idéen (til både AMC og flere andre potentielle aftagere), så Darabont er tydeligvis interesseret i projektet og ikke bare “købt” til at stå for det.

Kirkmans serie har som hovedperson politibetjenten Rick Grimes, hvis liv ændres dramatisk, da zombier overrender verden. Vi har anmeldt de ni første bind i serien her på Planet Pulp (hvoraf anmeldelserne af de to seneste ligger på siden pt), og den har konsekvent fået flotte anmeldelser.

Her på planeten synes vi absolut, at det er en interessant idé at lave The Walking Dead til en serie, og serieformatet er naturligvis helt oplagt: i forordet til første bind i tegneserien, Days Gone Bye, skriver Kirkman, at han altid ærgrer sig, når en zombiefilm slutter, og at The Walking Dead er tænkt som en zombiefilm, der aldrig slutter.

Vi holder øje med projektets udvikling, og vender tilbage med mere nyt, når der er noget at berette.

Kilde: Variety

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.