Cool James Bond artwork blog!

1 minuts læsetid

Til de af Planetens læsere, der følger vores løbende anmeldelser af James Bonds eventyr her i Bond-filmenes 50 års jubilæumsår, vil jeg kraftigt opfordre til at slå vejen forbi bloggen Illustrated 007, der vedligeholdes af en die hard Bond-fan, Peter Lorenz.

Bloggen er dedikeret til forskellige aspekter af Bond-illustrationer, fra filmplakater og concept art til pladecovers, legetøj, tegneserier, bøger og meget, meget, meget mere! Det er faktisk en afsindig cool hjemmeside, der viser spændvidden i de grafiske repræsentationer af Bond – fra John McCluskys klassiske avisstriber fra senhalvtredserne og til illustrationerne på Hasbros serie af James Bond Action Man-figurer fra senhalvfemserne.

Blandt de absolut allerfedeste illustrationer er Robert McGinnis’ malerier. McGinnis lavede filmplakater til flere af de klassiske Bond-film fra 60’erne og også til nogle af filmene fra Moore-æraen. To eksempler på McGinnis’ evner ses i dette indlæg: Øverst en vraget idé til Thunderball (i denne udgave endda let censureret: læg mærke til den udtværede plet over Connerys røv) og til højre et uofficielt maleri, dog tydeligvist inspireret af McGinnis’ eget (og officielle) arbejde på både Thunderball (pigerne) og You Only Live Twice (stilen).

Så surf en tur forbi Illustrated 007 og forbered jer på at bruge lang tid i selskab med en helvedes masse vildt fede illustrationer! We like!

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.