Cluster-fuck at the Oscars

1 minuts læsetid

Nej, overskriften refererer ikke til Brett Ratners kluntede udtalelser, der betød, at han måtte trække sig som producent af næste års Oscaruddeling (i øvrigt sammen med den planlagte vært Eddie Murphy).

Titlen refererer til de mange gange, Akademiets stemmeberettigede medlemmer lader til at have fået en kollektiv hjerneblødning og stemt på den mest intetsigende film, det mest latterlige score, den mest tåkrummende præstation (indsæt selv flere) til fordel for de nominerede, der i virkeligheden fortjente opmærksomheden.

Nu er Oscar-uddelingen jo notorisk for ikke at være et udtryk for kvalitetssans, men for schmaltzy Americana og henført opmærksomhed på ublu følelsesporno. Derfor skal vi selvfølgelig ikke tage uddelingen alt for seriøst, men det betyder jo ikke, at det ikke er sjovt at gætte på, hvem der vinder eller at se folk te sig mærkeligt (hvad havde Roberto Benigni for eksempel lige røget, da han fik Oscaren for La vita è bella?).

Og det følger selvfølgelig, at det altid er sjovt at brokke sig over Oscarerne – hvem der blev nomineret til fordel for hvem og ikke mindst, hvem der vandt til fordel for hvem.

Så hvad er eksemplerne på de værste cluster-fucks? Hvem blev ikke nomineret, da de skulle have været? Hvem vandt ikke? Og hvilken modbydelighed tog Oscaren i stedet? Send os dit bud på vores Facebook-side (hvis du læser dette på Facebook: I kommentarfeltet lige herunder), og hvis vi får kommentarer nok, så vil vi her på Pulpen lave en lille feature-artikel op til uddelingen, der finder sted søndag den 26. februar 2012. Årets nomineringer offentliggøres tirsdag den 24. januar.

Og for de, der gerne vil kigge igennem listen over vindere og tabere, så kan man bruge Akademiets helt egen database, der ligger på http://www.oscars.org/awardsdatabase/.

Pulp-redaxen

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.