Blast from the past!

1 minuts læsetid

Jeg holder sommerferie lige for tiden, og sidste uge tilbragte jeg hos mine forældre. Ét af gøremålene, mens jeg var hjemme, var blandt andet at rydde op i alt mit gamle l…, der har været stuvet af vejen på loftet i mine forældres hus. Det kom der mange fyldte sorte affaldssække ud af, men til gengæld kom der også nogle virkeligt glædelige gensyn.

I en række papkasser fandt jeg nemlig mange af mine gamle tegneserier – primært diverse hæfter, men også enkelte albums – der har været pakket sirligt ind i plastikposer og derfor ikke har taget skade af en del år i “cold storage” på loftet. Mange af tegneserierne vidste jeg godt, at jeg stadig havde, men en del af dem havde jeg faktisk fuldkomment glemt alt om, hvilket gjorde gensynet så meget desto mere glædeligt!

Det er blandt andet titler som Skræk, Gysertimen og Dracula, som jeg vil glæde mig til at genlæse ved førstkommende lejlighed, men også Action Force (G.I. Joe for de uindviede), der kom på dansk i 1987-89 og enkelte numre af både Star Wars og Indiana Jones foruden diverse andre mere obskure serier, som jeg enten har fået forærende, eller som jeg købte hos den byttecentral, der engang fandtes i Ringkøbing.

Jeg var aldrig den store læser af tegneseriehæfter som barn – jeg var mere til albums – så de fleste serier har jeg kun nogle få numre af, bortset fra Anders And & Co., Basserne og Action Force (sidstnævnte udkom kun i 19 numre, og jeg har vist dem alle sammen). En del af titlerne er kommet med mig til Århus, hvor de gør deres til at sørge for, at jeg har endnu mindre plads på min reol, end jeg havde i forvejen. De utallige numre af Anders And & Co., Basserne og en hel del andre serier fik indtil videre lov at blive hos mine forældre. Men prøv lige at snak om “blast from the past”! Jeg gik rundt med et stort grin hele den dag, jeg sorterede alle de gamle hæfter!

Mogens

Mogens Høegsberg. Redaktør. Medstifter af Planet Pulp. Født 1976. Oprindelig fra Ringkøbing, fra 1996 til 2014 bosat i Århus, nu bosat i Silkeborg. Uddannet mag.art. og ph.d. i middelalderarkæologi. Ansat som arkæolog ved Moesgård Museum. Har siden barndommen været ivrig horrorfan; indledningsvist primært litteratur, senere også film. Dertil rollespiller, brætspiller og tegneseriefan. Film og filmmusik er Mogens’ to største passioner inden for [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.