Biblioteket – fortid, nutid og fremtid

1 minuts læsetid

I Randers er der et ganske stort bibliotek. Et bibliotek, hvor der er ganske mange tegneserier. Og et bibliotek, hvor jeg arbejder. Jeg arbejder som mediebibliotekar, selvom jeg ikke er uddannet bibliotekar. Men som jeg plejer at sige er bibliotekar noget, man er i hjertet. Ligesom at være samler.

Når jeg ser tilbage på min opvækst, så fylder biblioteket ganske meget. Det var her, jeg begyndte at læse tegneserier. Det var her, jeg lånte musik på kassettebånd, og hvor jeg første gang læste Kadavermarch. Det var også her, jeg begyndte at spille rollespil. I det hele taget har jeg brugt mange timer på biblioteket, først i Aabenraa, sidenhen i København, i Århus og nu i Randers.

Biblioteket er et af vores få gratis kulturtilbud. Både fysisk og digitalt. Det er en skattekiste fyldt med lækkerier, som du kan boltre dig rundt i.

Planet Pulp er vi meget glade for biblioteker. På mange måder er det vores hylde, på mange måder er der her, vi er vokset op. Og flere af os arbejder nu på biblioteker rundt omkring i landet.

På billedet ses et lille udvalg af vores tegneserier i Randers. Og det er gratis at låne; gratis i en tid, hvor alt er dyrt, og hvor alt koster tid. I en sådan tid er det dejligt at smutte på biblioteket, slappe af, gå en tur blandt hylderne, mærke bøgerne mellem fingrene, sidde i en stol, læse, lade sig inspirere, drage på eventyr.

Vi ses på biblioteket i fremtiden, vi ses på Planet Pulp.

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.