…every knee shall bow every tongue confess

1 minuts læsetid
... every knee shall bow every tongue confess

I nogen tid har man kunnet opleve det ambitiøse band The Burning på landets spillesteder, og nu har man også lejlighed til at høre dem på deres promo-udgivelse …every knee shall bow every tongue confess fra 2006.

Troværdigt og interessant

…every knee shall bow every tongue confess tæller tre hårdtslående tracks, der lægger sig i grænselandet mellem oldschool hardcore og benhårdt metal. Denne kombination er jo ikke helt ny, men The Burning formår alligevel at finde frem til noget troværdigt og interessant i et udtryk, som der ellers er en hel del bands der bruger efterhånden.

Tænk bare på de mange unge grupper Indianolo Records har signet siden 2004, eller gamle travere som eksempelvis Unearth. Som sagt slipper The Burning imidlertid heldigt fra de tre numre på skiven.

Produktion ikke i top

Pladens produktion er ikke helt i top, og det forvrænger indtrykket af instrumenterne noget. Som det høres nu dominerer trommerne utrolig meget, mens guitaren virker mere udflydende. Der er generelt tale om en rigtig tung lyd med flere temposkift og overraskende breaks, men det er faktisk kun trommerne, der får lov til for alvor at skille sig ud af den ellers dybe, voldsomme lydflade.

Vokalen er helt fremme i lydbilledet, og består dels af næsten screamo-agtigt råben og et klassisk growl. Det er imidlertid på vokalsiden, at den største kritik falder, for sangen virker ikke integreret nok i musikken som helhed.

Navnlig growl-passagerne fremstår påklistrede og meget konstruerede. Det er utvivlsomt noget, man kan takke produktionen for, og man kan håbe The Burning får et mere autentisk live-feel over deres næste udgivelse, så musikken kommer til at fremstå noget mindre studieagtig.

Spændende og hårdt

Alt i alt er …every knee shall bow every tongue confess et spændende og hårdt udspil, der tegner godt for den debutplade vi forhåbentlig snart får lov til at høre. Det er musik med nerve og begejstring, og det er jo altid værd at lytte til.

Demoen er venligst stillet til rådighed af The Burning.

Nummerliste:
1. End of all (The Burning) (2:56)
2. Counting days (The Burning) (2:33)
3. Weakling (The Burning) (3:04)

Total spilletid: 8:50

4 stjerner
Titel: …every knee shall bow every tongue confess
Kunstner: The Burning
Udgivet: 2006
Producer: Stiga

Anmeldt i nr. 14 | 13/12/2006

Skriv et svar

Your email address will not be published.