Leder og indhold – 13. april 2014

2 minutters læsetid

For to uger siden havde jeg en meget travl uge. Først besøgte Sissel-Jo Gazan, en henrivende kvinde, Randers Bibliotek, hvor jeg snakkede med hende foran et stort publikum. Spændende at høre, hvordan hun som ”almindelig” forfatter ser på genrelitteraturen og de virkemidler, hun kan bruge til at skabe spænding, ubehag og gys.

Dagen efter var det Noa-tid i biografen i Randers, og det kan man læse mere om min anmeldelse af Noah – ja, Noa uden h på dansk, men da vi her på siden benytter os af originaltitlerne bliver det til Noah med h når filmen omtales.

Dagen efter gik turen til Horsens og Krimimessen. Så tænker du måske, hvad det lige har med Pulpen at gøre? Jo, horrorslænget har nemlig også overtaget krimimessen, så der er både en horror-eftermiddag og en prisoverrækkelse til årets horror-udgivelse.

Spændende sager og i år gik prisen til Fordærvet af Lars Kramhøft og Tom Kristensen – vi har anmeldt den engelske udgave Made Flesh her på siden. Dejligt at en tegneserie vandt prisen og det var også ganske fortjent – de to, for øvrigt meget flinke, herrer er et spændende makkerskab på den danske genrescene.

Og så kom dagens højdepunkt ellers snigende. Nogen fik sikkert gåsehud. Andre var måske ligeglade. Men omkring 14.40 indtog jeg scenen i Arresten sammen med Søren Henrik Jakobsen og Mathias Clasen – to af landets største horroreksperter. Det var en fornøjelse at møde de to, ansigt til ansigt, da jeg kun har kendt til deres net-alter egoer hidtil. I vores diskussion kom vi vidt omkring i et forsøg på at finde frem til genrens fremtid – og fremtiden finder man som regel i fortiden.

Mathias forsker i emnet, og det var spændende at få det akademiske aspekt ned over en ellers ganske jordnær og (u)hyggelig snak. Og Søren var lige så hyggelig, venlig og vidende som man fornemmer det gennem hans glimrende blog Skræk og Rædsel. At vi ikke nødvendigvis var enige om, hvad der skaber en god gyser, eller hvor genren er på vej hen, gjorde det såmænd bare mere spændende.

Derudover var det herligt, at møde mange af hovedpersonerne på den danske horrorscene, ingen nævnt, ingen glemt, og at mærke en passion for noget, jeg også selv er meget glad for. Der er mange dygtige historiefortællere og det lover godt for fremtiden.

I denne måned anmelder vi som sagt Noah, der er en spøjs og fascinerende fisk. Vi ser også på det nyeste bind i den gamle traver The Walking Dead – seriens hidtil dårligste bind. Derudover anmelder vi José Padilhas remake af Verhoeven-klassikeren RoboCop. Endelig stikker gode gamle John Carpenter endnu engang snuden frem på Pulpen i form af anmeldelser af den rodede men charmerende Big Trouble in Little China og det cool score til Escape from New York.

Vi ses i næste måned!

Månedens lederskribent er Jacob Krogsøe.

Film:
Big Trouble in Little China (Hvem springer kineserne for?) (John Carpenter, 1986)
Noah (Darren Aronofsky, 2014)
RoboCop (José Padilha, 2014)

Filmmusik:
Escape from New York (John Carpenter & Alan Howarth, 1981)

Tegneserier:
The Walking Dead Volume 20: All Out War Part 1 (Robert Kirkman & Charlie Adlard, 2014)

Skriv et svar

Your email address will not be published.