The Walking Dead Volume 20: All Out War Part 1

2 minutters læsetid

The Walking Dead Vol. 20: All Out War Part 1Ja, så skete det. The Walking Dead rammer med dette bind 20, All Out War Part 1, lavpunktet i en ellers glorværdig serie. Det er måske ikke helt fair at bedømme det som selvstændigt bind, da det nok skal ses sammen med bind 19 og 21, men ikke desto mindre er det ikke særlig godt. Er det så skrækkeligt? Nej, bestemt ikke, men når man vurderer det op mod serien som helhed, falmer det.

Krigen og gentagelserne står for døren

Vi nærmer os krigen, og Rick og co. gør sig klar. Der er skabt en alliance, som sammen skal forsøge at få Negan ned med nakken – Negan, der desværre er ved at blive en karikatur på sig selv som man også efterhånden kan sige om serien som helhed.

Men det hele er naturligvis nemmere sagt end gjort, så handlingen ender faktisk med ikke at rykke sig særlig meget, før vi nærmer os slutningen – som til gengæld også er ganske spændende og jeg glæder mig, trods alt, til at læse næste bind.

På plussiden kan man fremhæve, at zombierne får en større rolle, end det er set længe, og at der er en fin og dejligt bestialsk fangeudveksling, som viser, at Kirkman stadig kan overraske. Ellers er det bare mere af det samme, altså Kirkman på autopilot.

Hverken rørende eller farligt

Det største problem er dog, at det aldrig bliver hverken rigtigt rørende eller farligt. Der er en træthed over både handlingen og afviklingen af handlingen. Lad os håbe, at der rettes op på dette i næste bind og lad os håbe, at Kirkman, penge eller ej, snart stopper serien, inden den udvikler sig til noget ligegyldigt.

Jeg kan godt se idéen med, at der nu kommer en rigtig krig, hvor mennesker kæmper mod mennesker. Men det er desværre hverken spændende eller uhyggeligt, og det er som om, at al karakterudvikling er sat på stand by, mens krigen raser.

Det er ærlig talt ikke nogen god idé, og det gør også, at bind 20 fremstår sådan lidt ligegyldig. Ok underholdning, men heller ikke mere. Og så bliver det også lidt trættende, at det konstant er de samme tematikker og at handlingen faktisk ikke ændrer sig det store.

Kan Kirkman endnu engang forny sig selv?

Det bliver spændende at se, hvad der sker, når krigen er slut og om Kirkman endnu engang kan gå dybt i ubehaget. Han har gjort det før, hvor der mest var brug for det. Jeg håber, han gør det igen, og så vil dette bind bare fremstå som et fejlskud. Men hvis det ikke bliver bedre, er det her, vi læste starten på enden. Uanset hvad er det imponerende at være vidne til tegneseriehistorie ”in the making”.

3 stjerner

Titel: All Out War Part 1
Forfatter: Robert Kirkman
Tegner: Charlie Adlard
Forlag, år: Image Comics, 2014
Albumlængde: 136 sider
hvid
Udkom oprindelig i 6 hæfter i 2013-2014 på forlaget Image Comics.

Anmeldt i nr. 102 | 13/04/2014

Stikord: Postapokalyptika, Survival Horror, Utopia, Zombier

Jacob Krogsøe. Medstifter af Planet Pulp. Redaktør. Bosiddende i Århus, hvorfra han har færdiggjort sit studie på Film- og Medievidenskab på KUA. Har desuden taget tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen, og startede den 1. oktober 2011 som mediebibliotekar på Randers Bibliotek. Er født på Fyn og opvokset i Sønderjylland. Har altid haft en stor passion for film, helt tilbage fra da han så film i sine bedsteforældres biograf i Hesselager. Maltin’s Film Guide [..]

Skriv et svar

Your email address will not be published.