Nr. 87 – 13. januar 2013

I november 2012 var det syv år siden, det første nummer af Sleazehound gik online. Sleazehound blev til Planet Pulp den 13. december 2008, så i december fejrede vi vores syv-års fødselsdag her på sitet. Der er løbet meget vand i åen, siden det første nummer blev lagt online en novemberdag for over syv år siden – The Site Formerly Known As Sleazehound har vokset sig stort og vokser fortsat.

Ved udgangen af 2012 lå der over 1750 forskellige anmeldelser og artikler på sitet, fordelt på vores forskellige typer af medier. I 2012 blev det til i alt 170 ting, fordelt på 95 filmanmeldelser, 37 boganmeldelser, 23 filmmusikanmeldelser, 9 artikler og 8 tegneserieanmeldelser.

James Bond, Christopher Lee og Stephen King

2012 stod på mange måder i James Bonds tegn: Undertegnede tog en tur igennem året en tur gennem samtlige Bond-film og deres scores samt mange af romanerne. Bond var dermed en slags løbende tema for hele året, naturligvis i anledning af filmseriens 50 års jubilæum.

Men Bond, James Bond, var ikke det eneste tema, vi kastede af sted i 2012. I maj måned fejrede vi Sir Christopher Lees 90 års fødselsdag med et temanummer, dedikeret til den ikoniske skuespiller, som vi endnu engang kunne nyde her i december, da han gentog sin rolle som Saruman i Peter Jacksons The Hobbit: An Unexpected Journey. Det er altid en fornøjelse at se Christopher Lee folde sig ud, selv i en så lille rolle, som i The Hobbit, og vi glæder os til at se mere til Saruman i de næste Hobbit-film.

I december havde vi endnu et temanummer, denne gang dedikeret til Stephen King-filmatiseringer, hvor vi kom ganske vidt omkring de mange film, gode såvel som mindre gode, der er baseret på horrormesterens skriverier.

Et kig fremad

2013 kommer til at byde på mere af det samme – og forhåbentlig også enkelte nyskabelser. Planet Pulp har det godt, faktisk rigtig godt. Vi har slappet lidt af oven på jule- og nytårsløjerne, så januarnummeret er af beskeden størrelse, men ellers regner vi med, at 2013 kommer til at byde på nogenlunde samme aktivitetsniveau som 2012.

Bond-kavalkaden, der har været skruet på lavt blus de sidste par måneder, fortsætter drypvist igennem 2013, hvor resten af Ian Flemings romaner vil blive anmeldt, artikelserien om Bonds Babes vil blive gjort færdigt – og så må vi se, hvad vi ellers kan finde på af Bond-relaterede sager. Det kunne f.eks. være det nye Bond-spil til Playstation 3, 007 Legends, der udkom i oktober.

Vi vil i løbet af året naturligvis også skyde et par temaer af sted, men dem løfter vi ikke sløret for endnu. Til gengæld vil vi gerne løfte sløret for ét af vores nye tiltag. 2013 bliver nemlig året, hvor vi her på Pulpen begynder at eksperimentere med andre medietyper i vores formidling.

I første omgang bliver det i form af podcasts, som vi vil eksperimentere med. Den første podcast er under forberedelse og kommer først online, når vi er tilfredse med den. Man skal således ikke forvente podcasts hverken hver eller hver anden måned – men vi er opsatte på at eksperimentere med mediet for at se, om vi kan få noget fornuftigt ud af det.

Derudover vil vi fortsætte med at være aktive på vores Facebook-side, der i løbet af 2012 er kommet op på hele 190 followers. Det er naturligvis ikke mange, set i forhold til andre Facebook-sider, men for et nichemagasin som Planet Pulp er det ret pænt, og vi håber selvfølgelig på, at vi kan udvide antallet af followers i 2013.

Facebook har vi netop i dag også eksperimenteret med et nyt tiltag, som vi forhåbentlig kan gentage, nemlig en konkurrence. I den første konkurrence kan man vinde Christian Reslows nye roman Kimæren, der udkom i december. Så klik ind på vores FB-side og læs nærmere.

Menuen

Januar måneds menu er, som nævnt, ganske begrænset. Vi skal lige komme os over december måneds mad- og alkoholorgie, inden vi er ordentligt oppe i omdrejninger igen. Helt fri for os bliver I selvfølgelig ikke, så i denne måned kan I bl.a. læse en anmeldelse af den tredje film i Amityville-serien, der tilmed er udsendt på dvd fra Another World Entertainment med old school 3D-briller, I ved de røde og blå, som man bliver sindssyg af at have på.

Derudover er der også en anmeldelse af første sæson af den fremragende postapokalyptiske serie Jericho, og – som lovet – starter vi lige så stille Bond op igen, denne gang med anmeldelsen af Thomas Newmans score til Skyfall. Bond-relateret er også bogen John Barry: The Man With the Midas Touch, der handler om filmkomponisten bag mange af Bond-filmenes musik, John Barry. Den bog kan I også læse en anmeldelse af.

Hav en god januar! Vi ses i februar!

Månedens lederskribent er Mogens Skaaning Høegsberg

Film:
Amityville 3-D (Amityville – Huset som Gud glemte 3D) (Richard Fleischer, 1983)
Jericho: First Season (Jon Turteltaub m.fl., 2006)

Filmmusik:
Skyfall (Thomas Newman, 2012)

Bøger:
John Barry: The Man With the Midas Touch (Geoff Leonard, Pete Walker & Gareth Bramley, 2008)