Nr. 63 – 13. januar 2011

For det første håber vi ikke, Jorden går under. Tegnene har ellers været lidt skræmmende i det forgangne år: Askesky fra Island, strandet hval i Vejle, døde fugle og Hansi på toppen af hitlisterne! Men vi skal sgu’ nok klare den, og hvis Cthulhu skulle dukke op, er vi sikre på, at de skydegale amerikanere nok skal redde dagen.

På et overordnet plan kommer der valg i Danmark i 2011. Og det glæder vi os til. Væk med bodega-Lars, Bertel ”Eastwood” Haarder og femme fatale Lene Espersen. Det bliver godt at få renset luften.
Og på et mere underordnet, men samtidig vigtigt, nørdplan er der mange spændende udgivelser at se frem til.

Film og tegneserier

På filmfronten glæder vi os specielt meget til årets mulige comeback: John Carpenters The Ward markerer genreinstruktørens første “rigtige” film siden 2001-stinkeren Ghosts of Mars. Det bliver spændende at se, om Carpenter stadig kan sit kram – og om filmen overhovedet får dansk biografpremiere.

Det bliver også godt at få sat et punktum i Harry Pothead-sagaen. Et andet højdepunkt bliver forhåbentlig den nye Conan-film, ligesom vi glæder os som små børn til Steven Spielbergs Tintin-filmatisering. På hjemmebiofronten holder AWE genrefanen højt her i lille Danmark, og vi glæder os til at følge deres udgivelser i 2011.

Af tegneserier glæder vi os specielt til to ting: Næste spadestik i The Walking Dead-serien og nyeste mus på menuen i fortællingen om Mouse Guard. Det bliver spændende om begge serier kan holde det høje niveau – specielt frygter vi, at The Walking Dead afgår ved døden, hvis forfatteren Robert Kirkman ikke ”passer” på. Men lad os nu se.

Intime januar

Vanen tro er januarnummeret på Planet Pulp en lille intim en af slagsen. Efter julemaden og nytårskrudtet er vi stadig lidt rustne, men vi kan dog præsentere anmeldelser af afslutningen på R. A. Salvatores The Dark Elf Trilogy, den alternativt fotograferede slasher Intruder, krigstegneserieantologien War Stories Vol. 1, den japanske actionsplatter Robo-geisha og den svenske lummerstinker Porr i skandalskolan.

Vi ses i næste måned!

Film:
Intruder (Scott Spiegel, 1989)
Porr i skandalskolan (Skandaleskolen) (Mac Ahlberg, 1974)
Robo-geisha (RoboGeisha) (Noboru Iguchi, 2009)

Bøger:
The Dark Elf Trilogy – Book Three: Sojourn (R.A. Salvatore, 1991)

Tegneserier:
War Stories Vol. 1 (Garth Ennis m.fl., 2004)