Nr. 43 – 13. maj 2009

Vi kæmper hårdt imod, men åbenbart skal vi snart ud i den virkelige verden og være voksne. Det er derfor ikke den største opdatering nogensinde – faktisk den mindste, men der er dog alligevel blevet tid til at på en dansk zombietegneserie, Exodus: Bind 1, og den klassiske italiensk slasher Reazione a catena.

Gammelt guld

Men det er ikke kun opgaver der tager vores tid. Meget af vores tid går også med at overføre de gamle Sleazehound-anmeldelser til Planet Pulp. Vi har efterhånden nået en del, 125 for at være helt præcis, men der mangler stadig en masse. Så I vil også løbende kunne se, at vores bagkatalog vokser, hvilket vi også har sat fokus på i de to forsidesektioner, ”Planet Pulp Anbefaler” og ”Fra arkivet”.

Den nyligt overståede rollespilskongres Fastaval der blev afholdt i sidste måned var en fest. En virkelig fornøjelse og én af de bedste, redaktionen har været med til, med en masse gode og positive oplevelser og en bekræftende oplevelse af, at det danske rollespilsmiljø bestemt stadig er levende, i udvikling, har formået at bevæge sig ud af at pille i sin egen navle og er blevet en del af et internationalt miljø. Men selv om Fastaval i år har været forrygende, så har den affødt så mange nye projekter, at det også at også trukket lidt tænder ud på denne Planet-udgave – to af Planetens skribenter var i år scenarieforfattere, og en af dem var endog med til at trække en pris med hjem.

Nyt rollespilsmagasin bydes velkommen

Der skete selvsagt en masse spændende på dette års Fastaval, men lad os lige nævne en af de ting, som redaktionen faldt over, og som i andre internetssiders Fastaval-dækning er blevet lidt overset. Det er teknisk set en lidt gammel nyhed, så derfor tager vi den frem her i lederen og ikke i nyhederne. Det drejer sig om det nye online-rollespilsmagasin, Æra, der med flyers på Fastaval markerede, at det var gået i luften på hjemmesiden www.rollespilsmagasinet.dk. Første udgave er faktisk ikke udkommet endnu, men her fra Planeten ønsker vi dem rigtig god vind i sejlene, for Danmark kan godt bruge et (bord-)rollespilsmagasin igen. Der er dog allerede nu en del materiale på hjemmesiden, som kan få det nørd-nostalgiske hjerte til at slå lidt hurtigere, øjenkrogene til at blive våde og armhårene til at rejse sig.

På sidens arkiv er de nemlig begyndt at lægge scannede PDF-udgaver af gamle danske rollespilsfanzines op. På nuværende tidspunkt kan man læse de første udgaver af Pseudo-Dragen og Den Sorte Dværg med lovning om, at der kommer endnu mere. Her på redaktionen har det været en herlig tur tilbage i tiden, mens vi har ”bladret” gennem gamle sager med en lille klump i halsen. Det er old-school, ingen tvivl om det, old-school på den fede måde, som vi kan lide det her på Planet Pulp. Fordi det er ren nostalgi og vintage-trash nørderi, lidt ligesom os selv. Til folkene bag rollespilsmagasinet.dk, Niels-Christian Ganderup og co kan vi kun sige ”hold fanen højt”, og giv os endelig mere. Skulle du ligge inde med nogle gamle rollespilsfanzines, så få dem scannet og sendt ind til de gode folk eller smøg ærmerne op og hjælp dem med noget andet. I hvert fald bør man melde sig til deres nyhedsmail.

Og nu er vi ved det gamle guld, så kunne man jo også finde alle de gamle Kirk/Picard film og se dem før man går ind og ser den nye Star Trek. Den skal nok være et hit her i den kåde forårstid.

Vi vender stærkt tilbage i næste måned!

Film:
Reazione a catena (Den blodige bugt / A Bay of Blood) (Mario Bava, 1971)

Tegneserier:
Exodus: Bind 1 (Jacob Rask Nielsen, 2009)