Nr. 214 – 13. september 2023

Planet Pulp er som vanlig tilbage med et nyt nummer her i midten af måneden. Vi skriver september, og der er travlhed her på matriklen!

Min medredaktør Jacob er ekstremt travlt optaget af forberedelserne til årets Fantasyfestival, der løber af stablen i Esbjerg i den kommende weekend, og jeg selv sidder og finpudser et foredrag om filmmusik, jeg skal holde på festivalen.

På mange måder er den tid, vi lever i nu, en fantastisk tid at være nørd! Der er Fantasyfestival i Esbjerg, i Randers har vi Sci-Fi Con, i Odense er der Skrækfest, København har Blodig Weekend (og mange andre).

For rollespillerne er der rolle- og brætspilsconnen Fastaval i Hobro og Viking-Con i København – blot to af de store og gamle conner, for der er også rigtig mange mindre rundt om i landet.

Og nu vi er ved rollespil, så har gamle, hæderkronede systemer som Dungeons & Dragons og Call of Cthulhu fået en regulær renæssance indenfor de senere år, og er populære som aldrig før (selvom bøgerne er svinedyre). Ja, selv mit yndlingsfantasyrollespil Warhammer Fantasy Roleplay er for få år siden kommet i en ny, 4. udgave.

Brætspil er også populære som aldrig før, og der kommer hele tiden nye, fantastiske brætspil til.

På tegneseriefronten kommer der også flotte ting ud på forlag som Cobolt, Fahrenheit, Faraos og flere andre, og i København holder både Fantask og Faraos Cigarer fanen højt, mens Århus stadig har Stribeladen.

Er man til filmmusik, som jeg selv er, ja, så har der aldrig været så mange filmmusikkoncerter rundt i landet, som der er i disse år – og Jacob Stegelmann og Ida Rud spiller filmmusik i radioen hver eneste tirsdag.

Der er så mange tilbud til os nørder, som der aldrig har været før. Det kan godt være, vi på andre måder beklager os – f.eks. over at streaming har dræbt de fleste muligheder for at gå ind i en butik og købe film på DVD eller Blu-Ray – men på mange måder lever vi virkelig i nørdernes tidsalder.

Det er fedt at være nørd! Vi elsker det her på Planet Pulp, og det gør du jo nok også – ellers var du her ikke!

Måske ses vi på Fantasyfestival i Esbjerg i weekenden. Hvis ikke, så ses vi her næste måned. Samme tid, samme sted!

Månedens lederskribent er Mogens Høegsberg.

Film:
The Equalizer 3 (Antoine Fuqua, 2023)
Fringe: Season 1 (Alex Graves, m.fl., 2008-09)
Jungle Cruise (Jaume Collet-Serra, 2021)
National Treasure (Jon Turteltaub, 2004)

Bøger:
Alien: Resurrection: The Official Movie Novelization (A.C. Crispin, 1997)