Nr. 175 – 13. maj 2020

Selvom vi langt fra lever i almindelige tider, så er der alligevel dele af samfundet, der her i forårssolen er på vej mod én eller anden grad af normalisering efter næsten to måneders nedlukning.

Eller måske er det bare fordi, vi er ved at vænne os så meget til “the new normal”, at det hele ikke længere virker helt så fremmedartet, som det gjorde, lige efter Mette Frederiksen den 11. marts havde bebudet landets nedlukning.

Sandheden ligger nok et sted midt i mellem, som det så ofte er tilfældet, men det er dog symbolsk, at genåbningen af landet finder sted midt i foråret. Lad os håbe, at det også på andre måder bliver forår for Danmark og for verden.

Her på Planet Pulp kører tingene videre stort set som om, intet var hændt. Det er fordelen ved at have et “alternativt univers” at flygte ind i; man kan – for en kort periode – glemme virkeligheden og nyde filmen, bogen, tegneserien, spillet eller den CD med filmmusik, man netop har proppet i afspilleren.

Hjemmeunderholdning af enhver art har haft – og har – kronede dage under Covid-19. Særligt for computer-/konsolspilbranchen har pandemien været en lukrativ omgang.

Men de medier, vi beskæftiger os med her på Pulpen går ikke ram forbi. Film- og TV-produktioner overalt er lukket ned, og distributionsmønstret kommer måske til at ændre sig som følge af pandemien. Der har været snak om, at vi vil komme til at se færre biografpremierer og flere produktioner, der ryger direkte ud på VOD-tjenester.

Men det er en bekymring, vi kan gemme til en anden tid. Indtil videre, har vi rigeligt at bekymre os om i selve pandemien.

Heldigvis har vi film, bøger, spil og masser af andet at dykke ned i som en kortvarig pause – et sted at oplade de mentale batterier, så man er parat til endnu et livtag med virkeligheden.

Ikke at alt skal være rendyrket eskapisme. Selv i tider som nu skal der være plads til de film og den litteratur, der tager svære emner op. Også sådanne værker kan hjælpe én med at finde energien til at tackle hverdagen.

Man skal dog på ingen måde skamme sig, hvis det eneste, man har brug for her for tiden er en rendyrket flugt ind i fantasiens tempel. Det er et smukt sted at opholde sig for en stund, og man kommer som regel ud med fornyet energi og et smil på læben.

Vi ses i næste måned. Pas på jer selv!

Månedens lederskribent er Mogens Høegsberg.

Film:
Commando (Mark L. Lester, 1985)

Filmmusik:
Frances (John Barry, 1982)

Bøger:
The Little Book of the Amazing Spider-Man (Roy Thomas, 2017)
Ulv blandt ulve (Palle Schmidt, 2020)