Nr. 133 – 13. november 2016

Jeg havde egentlig allerede skrevet et udkast til denne måneds leder. Den skrev jeg i torsdags, og den var fyldt med galgenhumoristiske betragtninger over udfaldet af det amerikanske valg.

Men så vågnede jeg op fredag morgen til nyheden om, at Leonard Cohen er død.

Som om Trumps valgsejr ikke var nok, skulle 2016 også lige tage Cohen. Der skulle bare lige gnides lidt ekstra salt i såret ovenpå et år, hvor vi også har mistet Alan Rickman, David Bowie, Prince, Gene Wilder og et hav af andre kendte musikere og skuespiller. Selv Kenny Baker – manden inde i R2D2 – døde i årets løb, for Christ’s sake!

Og så har vi haft politiske clusterfucks som Brexit og Trump blandet i for good measure.

Som optakt til det hele døde Lemmy mellem jul og nytår sidste år. Det var som om, 2015 advarede os: ”Jeg har virkelig et helvedesår i vente til jer næste år. Bare vent og se!”

Og 2015 løj ikke. 2016 var virkelig været et annus horribilis. Et fucking lorteår. Nu må det virkelig stoppe. Det er nok nu.

Heldigvis er der kun halvanden måneds tid tilbage af 2016. Men jeg skal nok lade være med at jinxe det hele ved at sige, at “Nu kan der vel næsten ikke gå mere galt…” For med den track record, 2016 har indtil videre, ånder jeg ikke lettet op, før Rådhusklokkerne ringer nytårsaften.

Og så håber jeg fandenpetervælteme, at 2017 bliver et bedre år.

Inden vi når helt så langt, skal Pulpen dog nok vende tilbage i næste måned – forudsat at et kæmpe meteornedslag ikke har udryddet os inden da. Eller zombie-apokalypsen. Eller invaderende rumvæsner.

For som sagt: Sådan som 2016 har udartet sig indtil videre, udelukker jeg INTET, før året er ovre. Så lad os sige det sådan her: Vi håber at være tilbage i næste måned.

Pulp-redaxen over and out!

Månedens lederskribent er Mogens Skaaning Høegsberg.

Film:
Air Force One (Wolfgang Petersen, 1997)
Fear the Walking Dead: Season 1 (Adam Davidson m.fl., 2015)
Mr. Robot: Season 1 (Sam Esmail m.fl., 2015)
Olympus Has Fallen (Angreb på Det Hvide Hus) (Antoine Fuqua, 2013)
White House Down (Roland Emmerich, 2013)

Filmmusik:
Four in the Morning (John Barry, 1965)

Bøger:
Hollow City (Ransom Riggs, 2014)
The Little Book of Superman (Paul Levitz, 2015)

Tegneserier:
Saga vol. 4 (Brian K. Vaughan & Fiona Staples, 2014)