I denne måned er vi tilbage i vanlig gænge med et lille nummer, der byder på en film, et par bøger, en tegneserie og en artikel. Business as usual – og en tiltrængt slapper, både fordi julemåneden hører til blandt årets travleste og fordi sidste måneds temanummer trak en del tænder ud.
Det betyder ikke, at vi ikke planlægger flere temaer fremover; der går nok bare længe, inden vi igen vil forsøge os med et så stort og omfattende tema, som vi præsenterede i sidste måned. Nu må vi se, hvad vi kan finde på til vores 15 års fødselsdag, men i første omgang klapper vi lige hesten.
The Force Awakens
Denne måned har vi én Star Wars-relateret ting på menuen, nemlig kunstbogen Star Wars Ars: Visions. Jeg (Mogens, red.) havde ellers overvejet at give mig i kast med anmeldelser af de tre Star Wars-prequels forud for premieren på The Force Awakens om nogle få dage, men lysten og energien til at gense den haltende prequeltrilogi manglede.
Okay, “haltende” er måske et for venligt ord at tage i brug her, men lad mig nu bare holde julefreden og gemme min vitriol, indtil jeg rent faktisk får mig taget sammen til at anmelde de tre prequels, der om ikke andet byder på fin musik af John Williams.
Til gengæld er vi vist alle her på Pulp-redaxen efterhånden blevet særdeles spændte på den nye film. Dels på grund af de forskellige trailers, dels på grund af Onkel Georges udsagn, da han havde fået forevist filmen for ikke så længe siden. “Jeg tror, fansene vil elske den,” var hans afmålte kommentar, og det boder godt af flere grunde.
For det første: Hvis Lucas virkelig har ret i sin vurdering, at fansene vil elske den, er The Force Awakens formentlig lige præcis skåret over samme læst som den originale trilogi. Og for det andet (og vigtigere): Lucas’ udsagn antyder et slet skjult underforstået “Jeg brød mig ikke om den”. I mit univers betyder det, at The Force Awakens er langt fra den omgang jammerlige l***, Lucas præsenterede for verden i de tre prequels.
Undskyld. Der slap lidt galde ud alligevel.
Men forventningerne til The Force Awakens er skyhøje verden over, og vi forsøger også her på Pulpen at skrue forventningerne lidt ned i håb om ikke at blive skuffede.
Om få dage er vi alle klogere. Her på Pulp-redaktionen ser vi The Force Awakens før jul, og hvis vi er heldige, når vi også før jul at få vores anmeldelse på plads.
Lidt af hvert
Resten af denne måneds nummer byder på en anmeldelse af actionbaskeren John Wick, som Jacob er ganske begejstret for. Derudover kigger som nævnt på Star Wars-kunstbogen Visions og på Stephen King-romanen Rage – én af de romaner, King udsendte under pseudonymet Richard Bachman.
I tegneseriesektionen kigger vi på Batman-miniserien Gates of Gotham og endelig har Michael Larsen begået en portrætartikel om H.R. Giger, der døde sidste år.
Med andre ord: Lidt af hvert, ganske som vi plejer her på Planet Pulp. Det er måske nok jul, men i hvert fald dette år mærker man det ikke her på matriklen.
Hav nu en god jul og et godt nytår. Lad være med at æde jer selv ihjel eller at sprænge jer selv i luften nytårsaften. Vi er her nemlig igen i januar med et nyt nummer.
Business as usual.
Månedens leder er skrevet af Mogens Skaaning Høegsberg.
John Wick (Chad Stahelski, 2014)
Rage (Stephen King, 1977)
Star Wars Art: Visions (Johnathan W. Rinzler & George Lucas, 2010)
Batman: Gates of Gotham (Scott Snyder m.fl., 2012)
Den bioteknologiske mareridtsmager – Et portræt af H.R. Giger