Nr. 110 – 13. december 2014

Men ofte er det altså skuffelser, det handler om, når man første juledag sidder tilbage med forstoppelse, tømmermænd og dårlige julegaver. O.k, så slemt er det måske ikke. Men i år er der kommet en tidlig juleskuffelse i form af The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Læs i vores anmeldelse hvorfor den skuffer.

Og så smider vi ellers nej-hatten væk. For julen kan jo også være dejlig. Sådan ægte dejlig. En tid, og en aften, hvor alt går op i en højere enhed, hvad enten man nyder en rituel nisseafbrænding eller elsker at tonse rundt om træet til lyden af salmer, som ingen kan huske teksten til, og ingen kan ramme tonerne af, og hvor man bare gerne vil være færdig og kaste sig over gaverne, åbne, grine, græde, takke og lege. O.k, den sætning gjorde mig faktisk helt forpustet – hvilket december helt generelt gør mig.

I denne måned anmelder vi udover skufferen Jean-Pierre Jeunet og Marc Caros Delicatessen, og så har vi en lille stak bøger på menuen: Først kigger vi nærmere på den nye danske horrorantologi Sprækker af Teddy Vork. Og langt om længe har Mogens fået sig taget sammen til at anmelde de tre sidste af Ian Flemings James Bond-bøger – et projekt der tog sin begyndelse helt tilbage i 2012.

Vi ses i det nye år! Glædelig jul og godt nytår her fra Pulp-redaxen!

Månedens lederskribent er Jacob Krogsøe.

Film:
Delicatessen (Marc Caro & Jean-Pierre Jeunet, 1991)
The Hobbit: The Battle of the Five Armies (Hobbitten: Femhæreslaget) (Peter Jackson, 2014)

Bøger:
The Man With the Golden Gun (Ian Fleming, 1965)
Octopussy and The Living Daylights (Ian Fleming, 1966)
Sprækker (Teddy Vork, 2014)
You Only Live Twice (Ian Fleming, 1964)