Nr. 104 – 13. juni 2014

Så sker det. Efter fire års ventetid er VM i fodbold tilbage. Faktisk er det tredje gang, der er VM, siden vi startede op i 2005 med Sleazehound, der sidenhen er blevet til Planet Pulp. I 2006 var det de italienske Palermo-drenge der løftede pokalen, i 2010 de spanske tyre, og vores bud er, at de tyske maskiner vinder i år. Så er det sagt.

Fodbold kan noget helt unikt. Det kan samle mennesker og skabe myter, som for altid vil blive husket. Som meget andet er der simpelthen tale om gode fortællinger, som er meget større end de 22 mand, der løber rundt på banen i en vilkårlig VM-kamp. Der er passion, helte, nederlag, skurke og forløsning, og vi elsker det – akkurat ligesom vi elsker Tour de France, der rummer mange af de samme dramaer.

Planet Pulp-redaktionen har vi travlt med alt muligt andet – blandt andet udgravninger og bogprojekter. Men vi har som altid tid til et lille sommernummer, hvor vi ser på to biografaktuelle film, der på hver deres måde er fremragende: Edge of Tomorrow og Godzilla. Og så ser vi også på en tredje film, der på ingen måde er fremragende, nemlig Sucker Punch.

Vi ses i næste måned og ellers kan du følge os på Twitter og Facebook, hvor vi er ganske aktive. God start på sommeren!

Månedens lederskribent er Jacob Krogsøe.

Film:
Edge of Tomorrow (Doug Liman, 2014)
Godzilla (Gareth Edwards, 2014)
Sucker Punch (Zack Snyder, 2011)