Leder og indhold – 13. januar 2009

3 minutters læsetid

Et nyt år er begyndt, juletræet er gået i forfald, nytårspynten pillet ned, og det første nummer af Planet Pulp i det nye år er på banen. Traditionelt bruger magasiner januar til at se enten frem på, hvad det nye år vil bringe, eller lave et tilbageblik over det forgangne år med top ti-lister og deslige. Her på Planet Pulp ser vi fremad, og er meget spændt på, hvad det nye år, vores første i den nye revampede form, vil bringe. Nyheder og nyt er nemlig blevet en vigtig del af vores side, og dem, der har fulgt med her på siden over den sidste måned, har sikkert lagt mærke til, hvordan vores nyhedssektion løbende er blevet opdateret. Nu er der altså en grund til at besøge hjemmesiden lidt mere fast, og ikke bare lige efter den trettende i hver måned.

Et kig ud i fremtiden

Funny Games U.S.Dermed er det også en del af vores bestræbelser her på Planet Pulp at være mere fremadrettede, og se på, hvad der kommer i fremtiden, hvad der udkommer, hvad der skal til at ske, og hvad der i gang med at blive lavet – i stedet for kun at beskæftige os med ting, der er udkommet og som er sket. Samtidig betyder det også, at vi kan nævne og beskæftige os med ting her på siden, uden at det nødvendigvis skal munde ud i en anmeldelse. Dette åbner naturligvis op for en masse muligheder, således at der i vores nyheder ikke bare vil være rygter om planlagte produktioner og udgivelser af relevans, men også er plads til at nævne ting som premierer, events, bogsigneringer, seminarer og kongresser, samt butiksåbninger og -udsalg, runde fødselsdage, mærkedage og nekrologer inden for alt, hvad der kunne være relevant for Planet Pulps læsere.

Det betyder også, at der er plads til dine nyheder, så hvis du selv går og roder med noget, der kunne være relevant, eller bare gerne vil rette vores opmærksomhed på en nyhed, du synes kunne være vigtig, er du altid mere end velkommen til at sende en mail til redaktionen@planetpulp.dk.

Æret være deres minde

Blandt nyhederne for den forgangne måned er også en mere sørgelig én af slagsen: sci-fi- og kultfilmikonet Forrest J. Ackerman døde kort før jul, 92 år gammel. Dermed kommer han i selskab med Arthur C. Clarke, Gary Gygax og Eric Wujcik; andre af de store nørdpersonligheder, vi har mistet i det forgangne år. Æret være deres minde, hvilket man jo passende kan gøre ved finde noget materiale af dem ned fra hylden, eller måske eventuelt købe den ting af én af dem, som man i lang tid har gået og kigget på, men ikke fået købt. I Gygax’ tilfælde kan man jo også bare købe T-shirten: “He will be critically missed” som der står på den – og det gælder også resten af banden.

Januartrenden

Fantasm Comes AgainUd over nyhedssektionen glæder vi hos her på Planet Pulp til i det kommende år at lege og udforske mulighederne i sidens nye design. Noget vi forventer os en masse spændende og godt af, så derfor tegner 2009 herfra til at blive et rigtigt spændende år.

Traditionelt har januaropdateringerne på hedengangne Sleazehound ofte været lidt tyndere end de andre, eftersom alle folk i december er travlt optaget af familie, julefrokoster, gaver, stress, tømmermænd, højtider og efterfølgende nedtagning af pynt, samt måske eksamen. Det gør sig også gældende for dette nummer af Planet Pulp. Vi truede for et par numre med, at der ville komme en periode med lidt færre anmeldelser, end normalt, og den har nu sat ind. Vi håber ikke den kommer til vare længere end de næste par opdateringer, og under alle omstændigheder skal vi nok sørge for, der er noget at kigge på.

Vi anmelder denne gang blandt andet Michael Hanekes Hollywood-remake af sin egen film Funny Games, samt fortsættelsen til den i sidste måned anmeldte 70’er-sexkomedie Fantasm, der har fået den ”frække” titel Fantasm Comes Again. Derudover ser vi også på den skrækkelig kunstfilm Ascension, samt på lidt lummert exploitation i filmen Poruno no joô: Nippon sex ryokô, med den danske titel Sexrejsen til Japan, hvor en ung svensk pige får den helt store tur i halvfjerdsernes Tokyo.

The V.C.'s: You're hit, you're dead!På tegneseriefronten er vi nået til anmeldelsen af det sidste bind i Astonishing X-Men-serien, samt 2000AD‘s albumgenoptryk af nogle af deres klassiske senhalvfjerdserserier, nemlig den underlige rum-truckerserie Ace Trucking Co. og den hårdkogte Starship Trooper-style militær-sci-fi-serie The V.C.’s. Desuden er vi også nået til enden i albums med Strontium Dog – i det nyeste af slagsen, The Final Solution, skal vi nemlig tage afsked med en af 2000AD‘s mest populære figurer, Johnny Alpha.

Indtil den 13. februar, hvor vi er tilbage med næste nummer, skal du huske at følge med i nyhederne, altså vores, hvis du vil vide hvad der er godt for dig. Vi ses!

Film:
Ascension (Hussain, 2002)
Bunker Paradise (Stefan Liberski, 2005)
Fantasm Comes Again (Eggleston, 1977)
Funny Games U.S. (Haneke, 2007)
Patrick (Richard Franklin, 1978)
Poruno no joô: Nippon sex ryokô (Nakajima, 1973)

Tegneserier:
Ace Trucking Co.: The Complete Ace Trucking Co. Volume 1 (Alan Grant, John Wagner m.fl., 2008)
Astonishing X-Men: De Ukuelige (Whedon & Cassaday, 2008)
Strontium Dog: The Final Solution (John Wagner, Alan Grant m.fl., 2008)
The V.C.’s: You’re hit, you’re dead! (Gerry Findley-Day, Steve McManus m.fl., 2008)

Skriv et svar

Your email address will not be published.