Leder og indhold – 13. januar 2021

1 minuts læsetid

Udenfor ligger et tyndt lag sne. Det var magisk, da det faldt i formiddags. Kæmpestore fnug, der lignede engle i miniaturestørrelse faldt langsomt mod jorden, og for en gangs skyld lagde sneen sig, så verden i et kort øjeblik var hvid. Senere tøede det lidt, og den hvide perfektion blev beskidt og våd, som det altid sker, og illusionen blev brudt.

Nu fryser det igen. Den sne, der ligger tilbage er frosset til en hård skal, der knaser ubønhørligt mod støvlerne, hvis man vover sig ud. Det er blæst op, og lyden af vinden, der blæser forbi vinduet og rusker i tagudhænget med sine skeletfingre, er ensom og kold.

Udenfor vandrer vinden, og hvem eller hvad, der vandrer sammen med den, vil jeg ikke vide. Herinde er der varmt og godt.

Ikke kun fordi radiatoren sender sine varme fingre ud og kærtegner mine tæer under bordet, men fordi huset er fyldt med kærlighed. Min kæreste og mine børn, der ligger trygt og varmt under deres dyner, varmer huset op på deres helt egen måde, som intet andet kan.

Og så er der selvfølgelig også varmt og godt, fordi det er den 13., og hver måned den 13. bliver der altid lidt ekstra varmt, fordi det der, jeg tager handskerne på og går ned i Planet Pulps maskinhus; den imaginære kælder, hvor maskinerne bag vores netmagasin bor. De kører også på kærlighed, bare af en lidt anden beskaffenhed.

Deres drivkraft er ikke kul eller gas, men film og bøger og tegneserier og filmmusik og spil og computerspil – alle ting, der på hver deres måde varmer sjælen i en kold tid. Og når sommeren kommer, hed og klam, som somrene sædvanligvis er her til lands, er de læskende og svalende. Som formiddagens snefnug er de magiske på deres helt egen uudgrundelige facon.

Her på Planet Pulp håber vi, at I også har jeres egne kilder til varme i den kolde tid, vi lever i lige nu. Ellers deler vi som altid gerne vores inspiration med jer. Velkommen til et nyt år sammen med os her på Planet Pulp. Vi glæder os allerede!

Månedens lederskribent er Mogens Høegsberg.

Film:
Greenland (Ric Roman Waugh, 2020)
Journey to the Center of the Earth (Henry Levin, 1959)

Bøger:
Firestarter (Stephen King, 1980)
The Lord of the Rings: The Making of the Movie Trilogy (Brian Sibley, 2002)

Skriv et svar

Your email address will not be published.