Leder og indhold – 13. januar 2020

3 minutters læsetid

Ah, et nyt årti!* Nu kan vi – med glimt i øjet, naturligvis – prale af, at vores aktiviteter spænder over tre årtier, 00’erne, 10’erne og nu 20’erne.

(* Ja, vi ved godt, at krakilerne – og matematikerne – siger, at det nye årti først starter i 2021, men fuck ’em!)

Tre årtier er vi dog endnu ikke fyldt, men 2020 bliver alligevel et år, hvor vi markerer en mærkedag. Når vi når frem til den 13. november, fylder Pulpen – The Site Formerly Known as Sleazehound – nemlig 15 år.

Det skal vi naturligvis nok finde en måde at markere til den tid. Men der er heldigvis en rum tid endnu – næsten et helt år – inden vi rammer den dag, og i den mellemliggende tid skal vi, som altid, forsøge at underholde jer, kære læsere.

Hvis der er én ting, vi her på Pulp-redaxen har lært, så er det, at man skal være forsigtig med, hvad man lover. Den virkelige verden har det med at intervenere hårdt og nådesløst, så alle de glimrende planer og idéer, man havde, må udskydes.

Derfor bliver mit kig i krystalkuglen uden de store afsløringer, men i stedet et fingerpeg om nogle af de mindre ting, I kan se frem til i løbet af året.

F.eks. føler jeg mig helt tryg ved at love, at der nok skal komme en røvfuld anmeldelser af actionfilm i årets løb! Ja, bare se på dette nummer, hvor Jacob Krogsøe tager fat i Tango & Cash og giver dem en tur i Krogsøes Kødhakker™.

Det hele er jo naturligvis en del af Jacobs forberedelser til den fagbog, han skal i gang med at skrive om den amerikanske actionfilm i perioden 1982-1993. Og indtil bogen kommer, kommer anmeldelserne lige så stille dryppende. Som blod. Fra en Bowie-kniv.

Jeg tror også godt, jeg tør love, at denne måneds anmeldelse af julehajfilmen Santa Jaws (no shit!) ikke er den sidste hajfilm, der bliver anmeldt på Pulpen i år. Mon ikke Christian Bogh har endnu en anmeldelse eller tre oppe i ærmet? Og for at det ikke skal være løgn, arbejder Christian også på en bog, naturligvis om hajfilm.

You’re gonna need a bigger bookcase, fristes man næsten til at sige.

For mit eget vedkommende, kommer jeg til at fortsætte min odyssé gennem filmkomponist John Barrys filmografi. Jeg ved ikke, om jeg når til vejs ende i år – det er nok tvivlsomt – men jeg skal gøre mit bedste.

Nu har vi ramt 1980’erne, hvor Barry komponerede nogle af sine bedste scores nogensinde, bl.a. til Out of Africa. Men i 1980’erne stod han også for musikken til en udødelig klassiker som Howard the Duck. Så det skal nok blive en interessant tur videre i Barrys filmografi.

Og der er da også allerede John Barry på programmet i denne måned i form af anmeldelser af hans scores til The Legend of the Lone Ranger og Body Heat.

Egentlig havde jeg håbet, jeg også havde kunnet nå min anmeldelse af John Williams’ score til den afsluttende Star Wars-film, men anmeldelsen bliver en længere sag, så den kommer først med i næste nummer. Filmen er dog anmeldt i dette nummer, og det er mig, der står for den, så nu ved I, hvem I skal sende jeres hademails til, når I finder ud af, at jeg godt kan lide den.

Og nu vi er ved Star Wars, kan jeg da afsløre, at der også vil være et vist Star Wars-fokus i årets løb. Vi mangler nemlig fortsat at anmelde prequel-trilogien (og musikken fra den), og den vil jeg også komme til at kaste mig over i løbet af 2020.

Og hvad 2020 derudover måtte komme til at bringe, ja det ved vi ikke med sikkerhed endnu. Det er nok ret sikkert, at vi ud over film og filmmusik også kommer til at kigge på en bog eller to og ditto tegneserier.

Vores sektioner om spil, computerspil, rollespil og musik er meget stille, og har været det længe, men man kunne jo have det lønlige håb, at der en dag også kunne komme lidt mere gang i dem igen.

Bliver det i 2020? Som en gammel ven engang sagde: Nobody knows but Jesus, and he ain’t talkin’!

Jeg ville meget gerne kunne afslutte denne første leder i 2020 med et citat fra Indiana Jones and the Temple of Doom, mere specifikt Short Rounds replik “Hold on to your potatoes!” – underforstået at 2020 bliver et vildt år.

Så skråsikker tør jeg imidlertid ikke at være. Så vi slutter med noget mere nytårsagtigt, der under alle omstændigheder kommer til at passe på Planet Pulp anno 2020:

“Same procedure as last year, Miss Sophie?”
“Same procedure as every year, James.”

Godt nytår!

Månedens lederskribent er Mogens Høegsberg.

Film:
Santa Jaws (Misty Talley, 2018)
Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (J.J. Abrams, 2019)
Tango & Cash (Andrey Konchalovskiy, 1989)

Filmmusik:
Body Heat (John Barry, 1981)
The Legend of the Lone Ranger (John Barry, 1981)

Bøger:
Planet of the Apes: Re-Imagined by Tim Burton (Mark Salisbury m.fl., 2001)

Skriv et svar

Your email address will not be published.