Leder og indhold – 13. august 2021

2 minutters læsetid

Og I må bære over med mig: Denne måneds leder består af fuldstændig ublu reklame – men kun for ting, vi selv er med i!

Den weekend, der begynder i dag, står for nogle af Planet Pulps skribenter nemlig i Randers’ tegn. Efter at have sprunget et år over pga. pandemien, er der nemlig igen i år Galaksedage og Sci-Fi-Con i Randers.

En af mine medredaktører her på Planet Pulp, Jacob Krogsøe, skal i forbindelse med Galaksedagene i Randers (som afholdes i tiden omkring Sci-Fi-Connen) holde foredrag om science fiction-film – og mere specifikt om, i hvor høj grad forskellige science fiction-film har ramt plet, når det gælder fremtidsvisioner.

Det foregår på Randers bibliotek allerede i morgen kl. 18.30. Se Randers Biblioteks hjemmeside for mere information.

Jacob skal også være moderator på paneldebat med nogle af folkene bag det legendariske fanzine Inferno, herunder bl.a. Tommy Prang Vonsyld, der fra tid til anden også gør det som skribent for Planet Pulp.

Paneldebatten, der også tæller Peder Pedersen, Jesper Mørch, Jens Sørensen og Henrik Rytter, foregår i Kulturhuset i Randers i morgen kl. 19. Se også her Randers Biblioteks hjemmeside for mere information.

Og nu vi er ved Tommy Prang Vonsyld, så skal det lige nævnes, at Tommy er manden bag et særligt 20 års jubilæums-event for Ridley Scotts Gladiator i Hadsten Bio. Egentlig skulle begivenheden være løbet af stablen sidste år, men I ved… The Big C.

Det bliver så i stedet i år, søndag den 15. august. Det har ikke som sådan noget med Galaksedagene at gøre – med den undtagelse, at Tommy har været så smart at benytte sig af, at Sven-Ole Thorsen er i Randers i forbindelse med Galaksedagene.

Derfor vil Sven-Ole Thorsen være til stede i forbindelse med visningen af Gladiator, og også tidligere på dagen. Her vil man kunne møde Sven-Ole og købe et eksemplar af hans bog.

I forbindelse med selve filmen, vil der være en Q&A-session med Sven-Ole, styret af… you guessed it… Jacob Krogsøe.

For mit eget vedkommende byder Galaksedagene på betydelig mindre aktivitet, da jeg kun skal bidrage med et enkelt foredrag i samarbejde med Nicolas Barbano. Han og jeg underholder og oplyser (forhåbentlig) om John Williams’ musik til Star Wars. Det foregår på selve Sci-Fi-Connen i morgen kl. 16.15.

Og når Galaksedagene så er overstået, er det tilbage til business as usual for os her på Planet Pulp, hvor jeg for mit eget vedkommende håber på et lidt højere aktivitetsniveau.

Efter en længere pause fra min odyssé gennem John Barrys filmografi har jeg nu igen snuden i sporet og genoptager serien af Barry-anmeldelser.
Det sker fra og med næste måned, hvor det kommer til at handle om musikken fra en film, der handler om en cigarrygende and fra det ydre rum. Nuff said. Vi ses i næste måned!

Månedens reklameskribent er Mogens Høegsberg.

Film:
Breach (John Suits, 2020)

Bøger:
Science Fiction Art: The Fantasies of SF (Brian Aldiss, red., 1975)

Skriv et svar

Your email address will not be published.