Leder og indhold – 13. august 2020

1 minuts læsetid

Godt nok betød den gradvise genåbning af landet, at vi ved sommerferiens start var nået til en situation, hvor man – hvis man kneb øjnene lidt sammen – kunne fristes til at tro, at alt var tilbage ved det normale.

Det er måske også lige præcis dette, der har betydet, at vi i disse dage står overfor adskillige mikroudbrud, som forhåbentlig bliver slået ned, inden de opnår momentum nok til at blive en decideret anden bølge af den danske epidemi.

Vi er vanedyr, der foretrækker, at tingene er, som de plejer. Derfor har den tilstand af næsten-normalitet, vi stod i ved sommerferiens start, måske gjort os mindre årvågne end vi var, lige da epidemien først ramte. Det er nemt – og fristende – at falde tilbage i gamle vaner, som ikke desto mindre fortsat er risikable.

Vi har balanceret et fascinerende sted mellem nye dyder – afstand, hyppig håndvask, afspritning – og gamle vaner – lidt for lidt afstand i sommerlandet, knap så hyppig og grundig håndvask og en mere nonchalant holdning til de spritbeholdere, der står i døren til enhver butik.

Det bliver meget spændende at se, hvilken indflydelse pandemien får i det lange tidsperspektiv, selv efter en vaccine (forhåbentlig!) bliver udviklet. Vil nogle af de nye dyder holde ved, eller ryger de direkte i skraldespanden, når folk er vaccinerede?

Det bliver også interessant at se, hvordan pandemien i årene fremover kommer til at udarte sig indenfor litteratur, film osv. – som den naturligvis må. Pandemi-fiktion er en gammel genre, og i begyndelsen af pandemien kunne man da også finde adskillige artikler rundt omkring på nettet, der anbefalede de bedste pandemi-bøger, -film og lignende.

Her på Planet Pulp følger vi naturligvis med i udviklingen med særligt blik for, hvad pandemien får af følger for de genrer og medier, vi holder særligt af.

Månedens nummer af Planet Pulp er endnu et lille af slagsen. Undertegnede skal i den forbindelse beklage, at jeg ikke har været særligt aktiv de sidste par måneder; det skyldes ikke manglende entusiasme for Planet Pulp, men stor travlhed med et andet projekt, der har kostet mange timer. Jeg skulle gerne igen snart være oppe i et lidt højere omdrejningstal.

Her fra redaktionen håber vi, at resten af sommeren bliver god for jer, kære læsere. Vi ses i september!

Månedens lederskribent er Mogens Skaaning Høegsberg.

Film:
Double Dragon (James Yukich, 1994)

Tegneserier:
The Batman Adventures Vol. 1 (Kelley Puckett & Martin Pasko, 2014)

Skriv et svar

Your email address will not be published.