Gone to See the River Man

1 minuts læsetid

Det har som bekendt lige været sommerferie, og for de fleste så er det lig med læsetid og masser af bøger, og det er det bestemt også for mig.

Men i modsætning til den gængse læser, så hverken søger eller tiltrækkes jeg af de store, kendte forfattere.

Det skyldes nok mest, at jeg synes, de FOR populære bøger ofte bliver for opreklameret til store mesterværker, som desværre skuffer mig efter endt læsning.

Derfor leder jeg altid efter de mindre eller helt ukendte forfattere som Jonas Wilmann, Richard Laymon og James Herbert, og det var da også på den måde, jeg fandt frem til Kristopher Triana, der efter min mening er en ny stjerne inden for gysergenren.

Den mørke fascination

Gone to See the River Man lægger sin indenfor traditionen med den gale og mystiske seriemorder som omdrejningspunkt.

Romanens hovedperson Lori er dybt betaget af morderen Edmund Cox, der har slagtet mere end tyve kvinder. Lori drømmer om at lave sin egen true crime-podcast, der vil ryste verden. Derfor vil hun gerne interviewe Cox om hans liv samt de døde kvinder, han har på samvittigheden.

Cox indvilliger i at lade sig interviewe, hvis Lori fuldfører én opgave for ham. Hun skal finde frem til den såkaldte “The River Man” og give ham en nøgle fra den hytte, som Cox boede i som barn.

Lori tager imod opgaven, men hun bliver nødt til at tage sin handicappede søster med sig. Det bliver en tur, der dykker ned i de to søstres mørke følelser, en tur, der bringer en dyster hemmelighed frem i lyset, samt en tur, hvor flodens vand ikke er vand, men blod.

Ikke for sarte sjæle

Hvis man foretrækker sit gys som underspillet, hvor volden og grusomhederne ikke beskrives i detaljer, så er Gone to See the River Man ikke en bog, som jeg vil anbefale, man nærmer sig.

For bogen går virkelig i detaljer med, hvordan Cox lemlæstede de tyve kvinder, og der bliver da heller ikke holdt igen, når det kommer til Loris fortid, samt hvorfor hendes søster er handicappet.

Når det så er sagt, så skriver Triana virkelig exceptionelt. Fortællingen er intenst fortalt i korte kapitler; der er aldrig noget sted, hvor man som læser keder sig.

Så er du til hårdkogte gysere med masser af blod og groteske beskrivelser i stil med forfatteren Jack Ketchum, så er Gone to See the River Man noget for dig.

5 stjerner
Titel: Gone to See the River Man
Forfatter: Kristopher Triana
Forlag: Grindhouse Press
Udgivelsesår: 2020

 

Anmeldte udgave:
Forlag: Bad Dream Books
Format: Paperback
Udgivelsesår: 2023
Sideantal: 176

Anmeldt i nr. 213 | 13/08/2023

Skriv et svar

Your email address will not be published.