Talislanta – klassisk rollespil, nu som open source

1 minuts læsetid

8. april 2010

Så er det sket! I lang tid har rygterne svirret på nettet omkring det gamle kultrollespil Talislanta. På diverse debatfora og på selve talislanta.com blev det annonceret, at skaberen af den fantastiske rollespilsverden, Stephen Michael Sechi, havde planer om at lægge alt det gamle materiale fra den første The Chronicles of Talislanta (1987) til i hvert fald fjerde udgave (2001) ud som PDF-filer til gratis download på talislanta.com.

Nu skal man altid tage den slags rygter med at gran salt. Alle, der har fulgt bare en anelse med i udgivelseshistorikken omkring diverse rollespil, ved, at den verden er fyldt med store planer og gyldne løfter, der aldrig er blevet til noget som helst. Mange var efterhånden helt ved at opgive håbet, fordi tiden bare gik og gik uden at noget skete, og selve talislanta.com har i lang tid også været nede.

Men her er for en gangs skyld et projekt der er blevet til noget. Og man må virkelig sige, at det hele har været den lange ventetid værd, for nu er den relancerede talislanta.com en realitet. Siden er naturligvis centreret om de gratis PDF-udgivelser af det gamle materiale, men her er også sider med artwork, debatforum og på forsiden bliver der løbende postet meddelelser, om hvad der sker på siden.

Det vigtigste på talislanta.com er PDF-materialet, og her overstiger virkeligheden for en gangs skyld også rygternes verden. Stephen Michael Sechi og hans team har ikke kun lagt det gamle materiale ud, men også materialet helt frem til den seneste femte udgave af Talislanta, hvor de nyeste udgivelser altså ikke er mere end to et halvt år gamle.

Selve PDF-filerne er Talislanta-teamet også meget ambitiøse med. Filerne gennemgår fire stadier, hvor første stadie er en rå PDF-scanning, og fjerde (sidste) stadie er en virkelig gennemarbejdet PDF-udgivelse med bogmærker, billeder i ordentlig kvalitet samt søge- og copy/paste-muligheder, som var det en rigtig e-bog. Alt materialet er ikke tilgængeligt endnu, men det kommer stille og roligt, og man kan nærmest dagligt følge med i hvordan arbejdet skrider frem.

Her på Planet Pulp tager vi hatten af for Stephen Michael Sechi for at stille de samlede Talislanta-udgivelser til rådighed som open source. Et eksempel som man kun kan håbe på, at forfattere og rettighedshavere til andre klassiske rollespil vil følge efter.

Skriv et svar

Your email address will not be published.